Πρόσωπα και Πράγματα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος νομιμοποίησης των αυθαιρέτων

Συνταγματικό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) τον υφιστάμενο νόμο για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων (4178/2013), κάτι που σημαίνει ότι θα αποφευχθούν νέες ταλαιπωρίες για όσους ιδιοκτήτες έχουν σπεύσει να πληρώσουν πρόστιμα και παράβολα για τη νομιμοποίηση των ακινήτων τους. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων είχε ξεκινήσει με άλλο νόμο, το 2011, ο οποίος όμως κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση σε νέα νομοθέτηση, η οποία πραγματώθηκε μέσω του σημερινού Ν.4178/2013. Οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι ο νόμος για την αυθαίρετη δόμηση που προβλέπει τη διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα των αυθαιρέτων, την εξαίρεση αυθαιρέτων από την κατεδάφιση κ.λπ. δεν προσκρούει σε συνταγματικές διατάξεις.

Ο όμιλος Φουρλή επεκτείνει το δίκτυο της Athlete’s Foot

Δεκάδες νέα σημεία πώλησης της αλυσίδας αθλητικών ειδών και κυρίως υποδημάτων Athlete’s Foot θα αναπτύξει στην ελληνική αγορά τα επόμενα χρόνια ο όμιλος Φουρλή, σε μια θετική εξέλιξη για την ενίσχυση της ζήτησης στην αγορά εμπορικών καταστημάτων. Οπως έγινε γνωστό εντός της εβδομάδας, η ελληνική εταιρεία ανέλαβε την ανάπτυξη των καταστημάτων τής εν λόγω αλυσίδας, έπειτα από τη σύναψη σχετικής συμφωνίας δικαιοχρησίας. Η συμφωνία αφορά τη δημιουργία 50 νέων καταστημάτων σε Ελλάδα και Τουρκία κατά τη διάρκεια των επόμενων οκτώ ετών. Το μέγεθος των καταστημάτων εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 150-200 τ.μ. Η αλυσίδα Athlete’s Foot εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Intersport, την οποία ήδη αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά ο όμιλος Φουρλή.

Πωλείται έπαυλη στο Μπέβερλι Χιλς έναντι 157 εκατ. ευρώ

Η ακριβότερη κατοικία που πωλείται σήμερα στις ΗΠΑ είναι μια έπαυλη 3.300 τ.μ. που βρίσκεται σε οικόπεδο 100 στρεμμάτων στο προάστιο Μπέβερλι Χιλς του Λος Αντζελες στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο της Coldwell Banker που έχει αναλάβει την προώθηση του ακινήτου, η ζητούμενη τιμή ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 157 εκατ. ευρώ ή περίπου 48.000 ευρώ/τ.μ., χωρίς να υπολογίζεται όμως το κόστος του οικοπέδου. Πωλητής του ακινήτου είναι ο επιχειρηματίας του κλάδου των ακινήτων Τζέφρι Γκριν, ο οποίος μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ολοκλήρωσε εργασίες ανακαίνισης του ακινήτου, οι οποίες πραγματοποιούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών. Στόχος του είναι να επωφεληθεί της ζήτησης που καταγράφεται από ξένους επενδυτές για πολυτελείς κατοικίες στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT