Δημόσια εγγραφή για Fawaz

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στροφή προς το χρηματιστήριο θα πραγματοποιήσει ένας ακόμα ισχυρός «παίκτης» της αγοράς εμπορικών κέντρων στη Μέση Ανατολή, μετά την Emaar των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Ντουμπάι). Ο λόγος για τη Fawaz Alhokair Group της Σαουδικής Αραβίας, η οποία διαθέτει 15 εμπορικά κέντρα στη χώρα του Αραβικού Κόλπου, ενώ κατασκευάζει επιπλέον εννιά κέντρα. Επίσης διαθέτει ένα ακόμη εμπορικό κέντρο στην Αίγυπτο, ενώ κατά το 2013, τα κέντρα της προσείλκυσαν συνολικά 140 εκατ. επισκέπτες.

Η εταιρεία δρομολογεί τη δημόσια εγγραφή των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας, πιθανώς εντός του 2016, καθώς σχεδιάζει να προσλάβει χρηματοοικονομικό σύμβουλο πριν από την εκπνοή του 2014. Στόχος είναι η άντληση κεφαλαίων της τάξεως των 1,6 δισ. ευρώ.

Αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα σημάνει τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή εταιρείας του κλάδου, μετά την άντληση κεφαλαίων της τάξεως του 1,28 δισ. ευρώ από την Emaar Malls του ομώνυμου ομίλου ανάπτυξης κι εκμετάλλευσης ακινήτων. Σημειωτέον ότι η Emaar Malls διέθεσε το 15% των μετοχών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT