Φθηνότερες κατασκευές λόγω πετρελαίου

Φθηνότερες κατασκευές λόγω πετρελαίου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό οικονομικό όφελος από την πτώση της τιμής του πετρελαίου αναμένεται να έχουν τα προγράμματα κατασκευής οικονομικά προσιτών κατοικιών στη Σαουδική Αραβία. Η χώρα της Μέσης Ανατολής κατασκευάζει ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίες στο πλαίσιο κοινωνικών προγραμμάτων στέγασης, προκειμένου να καλυφθούν οι όλο και αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού της χώρας. Ως εκ τούτου, παρότι η μείωση των τιμών του πετρελαίου πλήττει σημαντικά τα δημόσια έσοδα της χώρας, έχει και θετικές συνέπειες, με τη μορφή της μείωσης του κόστους προγραμμάτων, όπως το συγκεκριμένο.

Σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Στέγασης της Σαουδικής Αραβίας, το οικονομικό όφελος από την πτώση της τιμής του πετρελαίου αναμένεται να διαμορφωθεί σε περίπου 25% κατά μέσον όρο. Το ποσοστό αυτό αφορά την πτώση του κόστους κατασκευής των κατοικιών κι έχει ήδη κατοχυρωθεί για το 2015, δεδομένου ότι όλες σχεδόν οι εργολαβίες έχουν δημοπρατηθεί με τις νέες, χαμηλότερες τιμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο η τιμή του σιδήρου εκτιμάται ότι θα είναι κατά 20-30% χαμηλότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ως αποτέλεσμα του χαμηλότερου κόστους παραγωγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT