Σε τροχιά ανάκαμψης η ισπανική αγορά επαγγελματικών ακινήτων

Σε τροχιά ανάκαμψης η ισπανική αγορά επαγγελματικών ακινήτων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεκτείνεται και στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων της Ισπανίας η ανάκαμψη της κτηματαγοράς της χώρας, δεδομένου ότι ήδη έχουν καταγραφεί τα πρώτα θετικά δείγματα στην αγορά κατοικίας, μέσω της ανόδου των αγοραπωλησιών. Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Knight Frank, κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών προβλέπεται σημαντική βελτίωση της αγοράς γραφείων και ιδίως της Μαδρίτης, η οποία αναμένεται να αναδειχθεί σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές γραφείων στην Ευρώπη.

Κύριος λόγος της βελτίωσης αυτής αναμένεται να είναι η αισιοδοξία των επενδυτών και η αυξημένη εμπιστοσύνη τους στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Αλλωστε, σύμφωνα με την Knight Frank, διαχρονικά η αγορά γραφείων της Μαδρίτης συνδέεται στενά με τα επίπεδα απασχόλησης (τα οποία αυξάνονται) και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των επιχειρήσεων. Οπως προκύπτει από τη σχετική ανάλυση, οι τιμές ενοικίασης των γραφειακών χώρων στην ισπανική πρωτεύουσα βρέθηκαν στο χαμηλότερο σημείο τους το 2013, προτού αυξηθούν κατά 14% το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ σήμερα διαμορφώνονται στα 28 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως κατά μέσον όρο. Ταυτόχρονα, οι επενδύσεις σε κτίρια γραφείων αυξήθηκαν κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να ανέλθουν στα 700 εκατ. ευρώ με το πέρας του πρώτου εξαμήνου του 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT