Πρόσωπα και Πράγματα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω Διαδικτύου η έκδοση πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ

Ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, μέσω της οποίας χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015 να εκδίδουν πιστοποιητικά εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ. Τα εν λόγω πιστοποιητικά είναι απαραίτητα για κάθε μεταβίβαση ακινήτου, για συμβολαιογραφικό προσύμφωνο ακινήτου, αποδοχή κληρονομιάς, εγγραφή υποθήκης, σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, σύσταση πραγματικής ή προσωπικής δουλείας επί ακινήτου, ανταλλαγή ακινήτου, συζήτηση αγωγής ενώπιον δικαστηρίου και γενικότερα οποιαδήποτε ενέργεια ενώπιον δημόσιας αρχής πλην δικαστηρίου. Να σημειωθεί ότι φέτος πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ εκδίδονται και από τα νομικά πρόσωπα ενώ είναι υποχρεωτική η έκδοση και για τα αγροτεμάχια.

Δίκτυο 49 καταστημάτων διαθέτει η αλυσίδα Public

Συνολικά 49 σημεία πώλησης σε Ελλάδα και Κύπρο διαθέτει πλέον η αλυσίδα καταστημάτων Public, η οποία ολοκλήρωσε το 2014 ένα διετές πλάνο επιθετικής ανάπτυξης νέων καταστημάτων. Το σχέδιο ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση εγκαινίων ακόμα δύο νέων καταστημάτων, σε Αγρίνιο και Καβάλα. Το νέο κατάστημα στο Αγρίνιο βρίσκεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Αδερφών Παπαστράτου 3, ενώ το καινούργιο κατάστημα στην Καβάλα επί της οδού Ομόνοιας 50 στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται και το Επιμελητήριο Καβάλας. Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2014, τα Public άνοιξαν τις πόρτες τους σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως η Αλεξανδρούπολη, ο Πύργος, η Χαλκίδα, η Δράμα, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Καλλιθέα, η Ρόδος (στο κέντρο) και τα Τρίκαλα.

Δύο κινεζικοί πύργοι στο Λονδίνο με πανάκριβα διαμερίσματα

Με τιμές που αρχίζουν από το 1 εκατ. ευρώ ξεκίνησε η πώληση των πρώτων 200 διαμερισμάτων του ενός υπνοδωματίου που αναπτύσσει η εταιρεία Dalian Wanda Group στο Λονδίνο. Πρόκειται για το αρχικό σκέλος της πρώτης μεγάλης επένδυσης της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Γουάνγκ Τζιανλίν, στη βρετανική πρωτεύουσα. Συνολικά, η εταιρεία δρομολογεί την ανάπτυξη 436 διαμερισμάτων κι ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων (το Wanda Vista Hotel), μέσω της ανέγερσης δύο πύργων, οι οποίοι προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθούν το 2018. Το έργο κατασκευάζεται στην περιοχή Ουάν Νάιν Ελμς του Λονδίνου, όπου οι τιμές κατοικίας στην περιοχή έχουν αυξηθεί κατά 33% την τελευταία τριετία, καθώς έχει αρχίσει να προσελκύει ξένους αγοραστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT