Ακριβότερα στεγαστικά στη Σιγκαπούρη

Ακριβότερα στεγαστικά στη Σιγκαπούρη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα πιθανή θεωρείται η περαιτέρω υποχώρηση των τιμών των κατοικιών στη Σιγκαπούρη, μετά την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού, που αναμένεται να αυξήσουν ακόμα περισσότερο το κόστος των στεγαστικών δανείων. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το βασικό διατραπεζικό επιτόκιο τριμήνου, που χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για τον καθορισμό των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων, έχει αυξηθεί κατά 18 μονάδες βάσης, στο 0,6%, που είναι το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 2010. Αιτία της αύξησης είναι οι νέες απαιτήσεις για υψηλότερη ρευστότητα από τις τράπεζες της Σιγκαπούρης, αλλά και η αύξηση της ισοτιμίας του δολαρίου.

Η εξέλιξη αυτή, η οποία προβλέπεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015, αναμένεται να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στις τιμές των κατοικιών, οι οποίες έχουν ήδη υποχωρήσει κατά 4% το 2014, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της Mizuho Bank, δεν αποκλείεται να μειωθούν επιπλέον, κατά 10%, έως τα μέσα του 2016. Περίπου το 30-40% αυτής της πτώσης θα οφείλεται στην επίδραση που θα έχουν στη ζήτηση τα υψηλότερα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, αναφέρουν σχετικά οι αναλυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT