Σύντομα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα φουρνιά ειδοποιητηρίων για τον ΕΝΦΙΑ

Περίπου 50.000 νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να αποσταλούν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για τα σημειώματα που αφορούν τις τροποποιήσεις που έγιναν στο Ε9 του 2014 και από τις οποίες προέκυψαν εκπτώσεις και άλλες διαφοροποιήσεις. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, από τα 50.000 εκκαθαριστικά, τα 40.000 προβλέπουν μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, ενώ για τα υπόλοιπα 10.000 σημειώματα προβλέπονται αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ, όπως είναι η απώλεια της έκπτωσης από τον φόρο λόγω διόρθωσης λαθών στα έντυπα ακινήτων Ε9, ή εισοδήματος Ε1 και Ε2. Σημειώνεται ότι οι εκπτώσεις που προβλέπονται από τον ΕΝΦΙΑ είναι 20% για τα αποπερατωμένα κενά κτίσματα στα οποία υπάρχει παροχή της ΔΕΗ, αλλά ήταν απενεργοποιημένη (κομμένο ρεύμα) καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013. Επιπλέον έκπτωση 50% για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων που διαθέτουν το 2014 δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. και η αξία της περιουσίας δεν ξεπερνούσε τις 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τις 150.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογονεϊκές οικογένειες με ένα παιδί και τις 200.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογονεϊκές οικογένειες με δύο παιδιά. Το όριο του εισοδήματος προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί.

Προς αναβολή διαγωνισμών ΤΑΙΠΕΔ

Αναμενόμενη θεωρείται η αναβολή για μετά την πραγματοποίηση των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, των διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του διαγωνισμού παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης-διαχείρισης του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, επιφανείας 344 στρεμμάτων και γειτονικής έκτασης 22 στρεμμάτων για περίοδο 99 ετών. Η υποβολή προσφορών για τον εν λόγω διαγωνισμό μετατέθηκε για τις 9 Μαρτίου, από 30 Ιανουαρίου. Σημειωτέον ότι αντικείμενο των προσφορών είναι επίσης και το δικαίωμα εκμετάλλευσης του τουριστικού λιμένα Φαλήρου (μαρίνα Αθηνών) για 50 χρόνια, αλλά όχι και την ίδια την εγκατάσταση του ΣΕΦ. Στην περίπτωση του διαγωνισμού για τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, ο επενδυτής στην ουσία θα κληρονομήσει τη σύμβαση που υπάρχει ήδη για την εκμετάλλευση της μαρίνας με κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η J&P ΑΒΑΞ και άλλοι επενδυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT