Συνεχίστηκε το 2014 η αύξηση μισθωμάτων στην αγορά γραφείων των ΗΠΑ

Συνεχίστηκε το 2014 η αύξηση μισθωμάτων στην αγορά γραφείων των ΗΠΑ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε και το 2014 η πορεία ανάκαμψης της αγοράς γραφείων των ΗΠΑ και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών ακινήτων Reis Inc., οι ενοικιάσεις χώρων γραφείων σημείωσαν καθαρή αύξηση κατά 1 εκατ. τ.μ. στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του έτους, μέγεθος που είναι το υψηλότερο που καταγράφεται από το τρίτο τρίμηνο του 2007. Σημειωτέον ότι το μέγεθος αυτό αντιπροσωπεύει την πραγματική απορρόφηση γραφειακών χώρων, αφού αφαιρεθούν δηλαδή και οι αποχωρήσεις των εταιρειών από γραφεία.

Συνολικά το 2014, το εν λόγω μέγεθος διαμορφώθηκε στα 2,925 εκατ. τ.μ., καταγράφοντας αύξηση κατά 28% σε ετήσια βάση, ενώ παράλληλα είναι και το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στη διάρκεια των τελευταίων επτά ετών. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα πιθανό να σηματοδοτήσει τη μείωση του δείκτη διαθεσιμότητας γραφειακών χώρων, αρχής γενομένης από το τρέχον έτος, καθώς μάλιστα, οι εταιρείες αυξάνουν τον αριθμό των απασχολουμένων και η απορρόφηση νέων γραφείων γίνεται με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με την κατασκευή νέων γραφείων. Ενδεικτικό της αισιοδοξίας των αναλυτών είναι και το ότι από τις 79 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ μόνο σε μία (Μιλγουόκι) σημειώθηκε πτώση των τιμών ενοικίασης γραφείων κατά τη διάρκεια του 2014. Συνολικά στις ΗΠΑ, οι τιμές ενοικίασης γραφείων αυξήθηκαν κατά 3%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT