Πρόσωπα και Πράγματα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεγχοι ΦΠΑ σε ακίνητα που ηλεκτροδοτήθηκαν μετά το 2009

Σε έλεγχο σχετικά με την καταβολή του ΦΠΑ οικοδομικών εργασιών θα υποβληθούν οι φάκελοι των ακινήτων που ηλεκτροδοτήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου του 2009 έως την 31η Δεκεμβρίου του 2013 και είχαν οικοδομική άδεια που εκδόθηκε από την 1η Ιανουαρίου του 1995 και μετά. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σχετική απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια ελέγχου των υποθέσεων ακινήτων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε έλεγχο υπάγονται οι υποθέσεις ακινήτων που ανεγέρθηκαν από επιχειρήσεις κατασκευής και πώλησης οικοδομών, ανεξάρτητα από την επιφάνειά τους, ενώ σε περιπτώσεις ανεγέρσεων από ιδιώτες, ορίζεται ότι έλεγχος θα γίνει σε κτίσματα από 180 τ.μ. και άνω ή από 120 τ.μ. και άνω σε περίπτωση που πρόκειται για αυθαίρετα κτίσματα.

Δέκα νέα καταστήματα McDonald’s στην Ελλάδα την επόμενη τριετία

Νέες επενδύσεις δρομολογεί στην ελληνική αγορά η Premier Capital Hellas, η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των καταστημάτων ταχυφαγείων McDonald’s. Η εταιρεία, η οποία έχει την αποκλειστικότητα της διάθεσης των δικαιωμάτων της ομώνυμης αμερικανικής αλυσίδας στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε εντός της εβδομάδας την έναρξη λειτουργίας του 20ού καταστήματός της στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, σε μια επένδυση της τάξεως των 550.000 ευρώ. Η εταιρεία έχει δαπανήσει πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ από το 2011 μέχρι σήμερα, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων της McDonald’s. Εντός των επομένων τριών ετών δρομολογούνται επιπλέον επενδύσεις 11 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη 10 νέων εστιατορίων, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 30, ενώ θα δημιουργηθούν και πάνω από 300 νέες θέσεις εργασίας.

Στα 13,76 δισ. ευρώ ο τζίρος της κατοικίας στο Ντουμπάι

Με πτώση κατά 3,2% ολοκληρώθηκε το 2014 αναφορικά με τη συνολική αξία των κατοικιών που αποτέλεσαν αντικείμενο αγοραπωλησίας στο εμιράτο του Ντουμπάι. Συνολικά, η αξία των κατοικιών που πωλήθηκαν υποχώρησε σε 13,76 δισ. ευρώ το 2014, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η αρμόδια υπηρεσία του Ντουμπάι. Συνολικά, η αξία των ακινήτων που πωλήθηκαν, με την προσθήκη δηλαδή και των οικοπέδων και των επαγγελματικών ακινήτων (γραφεία, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα κ.ο.κ.), διαμορφώθηκε σε 50,2 δισ. ευρώ, ποσό που αποτελεί πτώση της τάξεως του 7,6% σε σχέση με το 2013. Ο αριθμός των συναλλαγών μειώθηκε κατά 15% σε 53.871 ακίνητα. Στόχος των αρχών είναι η αποφυγή των πολύ έντονων διακυμάνσεων των τιμών, κάτι που όπως φαίνεται επιτεύχθηκε το 2014, μετά την ανάληψη μιας σειράς μέτρων για τον περιορισμό του «ράλι» των τιμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT