Ξεχωρίζουν Μαδρίτη και Βαλένθια

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μαδρίτη και η Βαλένθια χαρακτηρίζονται ως οι ελκυστικότεροι προορισμοί για τους επίδοξους επενδυτές ή αγοραστές κατοικιών στην Ισπανία κατά το 2015, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας ακινήτων Lucas Fox International. Αμφότερες οι πόλεις αναμένεται να βρεθούν φέτος στο επίκεντρο, καθώς η ανάκαμψη της ισπανικής αγοράς ακινήτων συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, η Μαδρίτη έχει πλέον ανακάμψει σημαντικά μετά την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού κλάδου και το σπάσιμο της «φούσκας» στην αγορά ακινήτων. Επειτα από επτά χρόνια, το 2014, οι αγοραπωλησίες ακινήτων αυξήθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση, ενώ πλέον καταγράφονται και οι πρώτες μικρές αυξήσεις τιμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές έχουν υποχωρήσει έως 40% σε ορισμένες περιοχές τόσο της Μαδρίτης όσο και της Βαλένθιας, με αποτέλεσμα πλέον αμφότερες οι πόλεις να θεωρούνται λίαν ελκυστικές για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές από το εξωτερικό.

Ειδικότερα, η Βαλένθια εξακολουθεί να αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει να καλλιεργεί και το διεθνές προφίλ της ως επιχειρηματικού και επενδυτικού κόμβου. Ετσι, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι αγοραπωλησίες ακινήτων στην πόλη καταγράφουν άνοδο της τάξεως του 30% σε σχέση με το 2013, καθώς οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Από πλευράς ζήτησης, στη Μαδρίτη, οι πιο δημοφιλείς συνοικίες είναι οι περιοχές Σαλαμάνκα, Τσαμπέρι, Ζουστίτσια και Σαμαρτίν. Αντίστοιχα, στη Βαλένθια, η παλιά πόλη και τα παραθαλάσσια σημεία της είναι από τις δημοφιλέστερες επιλογές των αγοραστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT