Το πετρέλαιο πλήττει το Ντουμπάι

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές συνέπειες στην αγορά κατοικίας του Ντουμπάι έχουν αρχίσει πλέον να καταγράφονται λόγω της κατακόρυφης πτώσης της διεθνούς τιμής του πετρελαίου. Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Jones Lang LaSalle, ήδη η μεγάλη κάμψη της πτώσης του πετρελαίου έχει αρχίσει να περιορίζει τη ζήτηση στην αγορά κατοικίας.

Ωστόσο δεν προβλέπεται μεγάλη πτώση τιμών, καθώς η διασπορά της οικονομίας του εμιράτου και σε άλλους κλάδους αλλά και η διατήρηση των υψηλών δημοσίων δαπανών αναμένεται να απορροφήσουν τους «κραδασμούς» της χαμηλότερης τιμής του πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του 2014, οι τιμές των κατοικιών στο Ντουμπάι ενισχύθηκαν κατά 20%, ενώ οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 15%. Ωστόσο τα παραπάνω μεγέθη καταγράφηκαν εν πολλοίς το εννεάμηνο του έτους, καθώς κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους η δραστηριότητα στην αγορά ήταν ιδιαίτερα υποτονική. Σύμφωνα με την Jones Lang LaSalle, σχεδόν όλες οι κατηγορίες ακινήτων κατέγραψαν κάμψη των αγοραπωλησιών, ωστόσο οι τιμές έχουν πλέον σταθεροποιηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT