Σύντομα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ΟΑΣΑ αναζητεί στέγη 1.800 τ.μ.

Στην αναζήτηση κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες του βρίσκεται ο ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας). Ο ΟΑΣΑ δημοσιοποίησε προ ολίγων ημερών προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού, με τον οποίο ζητεί ακίνητο προς ενοικίαση, με ωφέλιμη επιφάνεια γραφειακών χώρων της τάξεως των 1.800 τ.μ. Το ενοίκιο των γραφειακών χώρων, αναφέρει η σχετική προκήρυξη, δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 7% της αντικειμενικής αξίας του προσφερόμενου ακινήτου, σε διαφορετική περίπτωση η προσφορά θα απορριφθεί άμεσα. Το προς ενοικίαση ακίνητο θα πρέπει να είναι αυτοτελές και ανεξάρτητο κτίριο, ή αυτοτελές τμήμα μεγαλύτερου κτιρίου ή κτιριακού συγκροτήματος ή τουλάχιστον αυτοτελούς τμήματος κτιρίου (πλήρεις όροφοι) με κλιμακοστάσια και ανελκυστήρες και κανονισμούς που ισχύουν σήμερα. Επίσης, το ακίνητο θα πρέπει να έχει χρήση γραφείου, να βρίσκεται στην Αθήνα, μέσα στην περιοχή του «μικρού δακτυλίου», ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απόστασή του από σταθμό του μετρό ή του ΗΣΑΠ να μην είναι μεγαλύτερη από 200 μέτρα. Οι προσφορές των ενδιαφερόμενων θα πρέπει να υποβληθούν έως την 6η Φεβρουαρίου.

«Πράσινο φως» για πώληση Αστέρα

Συνταγματική και νόμιμη κρίθηκε από  την αυξημένη,  επταμελή σύνθεση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου  της Επικρατείας η μεταβίβαση του Αστέρα Βουλιαγμένης, δηλαδή έκτασης 110.000 τ.μ. στη θέση Μικρό Καβούρι του πρώην Δήμου Βουλιαγμένης στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει κάτοικοι του πρώην Δήμου Βουλιαγμένης (και νυν Δήμου Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρκιζας ) και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στη δασική νομοθεσία η παραχώρηση της επίμαχης έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ. Οπως υποστήριζαν οι κάτοικοι, η συγκεκριμένη έκταση προστατεύεται από το αναπαλλοτρίωτο των δημοσίων κοινοχρήστων χώρων και σημείωναν ότι στο μεγαλύτερο τμήμα της η έκταση είναι δασική. Σύμφωνα με τους νόμους 3986/2011 και 4046/2012, η επίμαχη έκταση (την ψιλή κυριότητα της οποίας έχει ο ΕΟΤ) παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT