Καθοδικά η αγορά της Σιγκαπούρης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρης θεωρείται η αντιστροφή των δεδομένων για την αγορά κατοικίας της Σιγκαπούρης, καθώς μετά την αύξηση τιμών κατά 40% από το 2008 έως το 2013, που είχε προκληθεί από τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια και τη ζήτηση από ξένους επενδυτές, σήμερα οι τιμές ακολουθούν πτωτική πορεία. Κατά τη διάρκεια του 2014, οι τράπεζες πλειστηρίασαν συνολικά 118 κατασχεθείσες κατοικίες, μέγεθος που είναι δέκα φορές υψηλότερο από το αντίστοιχο του 2013, τη στιγμή που οι τιμές υποχώρησαν κατά 4%, η πρώτη πτώση από το 2007.

Ταυτόχρονα, έχει αυξηθεί κατακόρυφα και ο αριθμός των ενδιαφερόμενων αγοραστών, οι οποίοι αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς αδυνατούσαν να αποκτήσουν ακίνητο τα προηγούμενα χρόνια λόγω του υψηλού κόστους. Η σημερινή πτώση τιμών οφείλεται σε μια σειρά κρατικών παρεμβάσεων στην αγορά, όπως π.χ. η επιβολή πρόσθετων φόρων στις αγορές ακινήτων από ξένους, αλλά και φόρων στις πωλήσεις κατοικιών εντός σύντομου χρονικού διαστήματος από την αγορά, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα κερδοσκοπίας. Τα μέτρα αυτά απέδωσαν, δεδομένου ότι συνδυάστηκαν και από την επιβολή περιορισμών στις χορηγήσεις νέων στεγαστικών δανείων, αλλά και στην αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT