Σύντομα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιμένοντας τις εξελίξεις στο Ελληνικό

Μπορεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ να παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, ωστόσο, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν έχει υπάρξει ανάλογη κινητικότητα για άλλες περιπτώσεις αξιοποίησης ή πώλησης δημόσιας περιουσίας. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει, βεβαίως, η περίπτωση του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, το οποίο έχουν αναλάβει η Lamda Development, σε συνεργασία με τους ξένους επενδυτικούς ομίλους της Fosun από την Κίνα και της Al Maabar από το Αμπου Ντάμπι, επικρατώντας στον σχετικό διαγωνισμό με μια προσφορά της τάξεως των 915 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω συμφωνία για το Ελληνικό είχε συγκεντρώσει τα πυρά του νυν κυβερνώντος κόμματος, στελέχη του οποίου θεωρούσαν ότι είναι σκανδαλώδης, λόγω του χαμηλού, κατά την άποψή τους, τιμήματος. Από την πλευρά της, η Lamda Development έχει επικαλεστεί κατά το παρελθόν, το γεγονός ότι θα επενδυθούν συνολικά κεφάλαια 7 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του ακινήτου. Σημειωτέον ότι μια πιθανή ακύρωση της συμφωνίας με υπαιτιότητα του ελληνικού Δημοσίου θα ενεργοποιούσε ρήτρες αποζημίωσης που έχουν περιληφθεί στη σύμβαση.

Τελική ευθεία για το νέο δίκτυο παιχνιδιών του ΟΠΑΠ

Το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου από καταστήματα που θα φιλοξενούν τυχερά παιχνίδια (VLTs), μέσω σχετικών μηχανημάτων, προχωράει ο ΟΠΑΠ. Ο Οργανισμός προχώρησε πριν από λίγες μέρες στο άνοιγμα της σχετικής διαδικασίας εύρεσης ακινήτων και για ιδιώτες-συνεργάτες, έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο βήμα, που αφορούσε στη λειτουργία σχετικού καταστήματος από τους υφιστάμενους ιδιοκτήτες πρακτορείων. Ηδη, πάνω από 500 ιδιοκτήτες πρακτορείων εκδήλωσαν ενδιαφέρον για ένταξη στο πρόγραμμα και πλέον αξιολογούνται από τη διοίκηση. Οι ιδιώτες ενδιαφερόμενοι κάτοχοι ακινήτων καλούνται να καταθέσουν τις δικές τους αιτήσεις έως τις 16 Φεβρουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που υπάρχει στον ειδικό διαδικτυακό τόπο, όπου παρέχεται και όλο το σχετικό ενημερωτικό υλικό με τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT