Στροφή στην Κεντρική Ευρώπη

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 7,3 δισ. ευρώ επενδύθηκαν στην αγορά ακινήτων των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Ρουμανία) κατά τη διάρκεια του 2014, αύξηση της τάξεως του 41% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν δεν είχαν ξεπεράσει τα 5,2 δισ. ευρώ, αναφέρει σχετική έκθεση της Cushman & Wakefield. Μάλιστα, κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους τοποθετήθηκαν συνολικά κεφάλαια 2,9 δισ. ευρώ, έναντι 1,8 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, μέγεθος που είναι το υψηλότερο σε επίπεδο τριμήνου από το ιστορικό υψηλό του 2006.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Cushman & Wakefield, τη μεγαλύτερη δραστηριότητα κατέγραψε η αγορά της Βαρσοβίας στην Πολωνία, η οποία αποδεικνύεται η πλέον δυναμική μεταξύ των χωρών της περιοχής, καθώς διαθέτει ποιοτικά ακίνητα, ενώ και η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Συνολικά στην Πολωνία επενδύθηκαν 3,13 δισ. ευρώ το 2014, ενώ στην Τσεχία τοποθετήθηκαν κεφάλαια 2 δισ. ευρώ, μια αύξηση της τάξεως του 96%. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αύξηση στη Ρουμανία με 141% και συνολικές επενδύσεις 1,07 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT