Αύξηση επενδύσεων στον κλάδο πολυτελών ξενοδοχείων αναμένεται στη Ρώμη

Αύξηση επενδύσεων στον κλάδο πολυτελών ξενοδοχείων αναμένεται στη Ρώμη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική προβλέπεται να είναι η αύξηση των επενδύσεων στον κλάδο των πολυτελών ξενοδοχείων στη Ρώμη, που αναμένεται ότι θα αποτελέσει τον νέο διεθνή πόλο έλξης των επενδυτών στη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων. Αυτό αναφέρει έρευνα της HVS, εταιρείας που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών-συμβουλών για την παγκόσμια ξενοδοχειακή αγορά και τις τάσεις που διαμορφώνονται σε αυτήν. Σύμφωνα με την εταιρεία, η σημαντική αύξηση της ζήτησης για πολυτελή διαμονή στην ιταλική πρωτεύουσα, από επισκέπτες που προέρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ, την Απω Ανατολή και τη Μέση Ανατολή, έχει αναβαθμίσει τις προοπτικές του ξενοδοχειακού κλάδου.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τη μικρή έστω βελτίωση που καταγράφει το τελευταίο διάστημα η ιταλική οικονομία, προβλέπεται ότι θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τους επενδυτές που κινούνται στην αγορά των ξενοδοχειακών ακινήτων. Αλλωστε, η αγορά της Ρώμης διαθέτει πλέον ένα επαρκές απόθεμα ανακαινισμένων και νεόδμητων πολυτελών ξενοδοχείων, ικανών να καλύψουν τη ζήτηση που θα δημιουργηθεί. Ηδη καταγράφονται αρκετές συναλλαγές, με αιχμή του δόρατος τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι είναι και οι πλέον δραστήριοι, ιδίως όσοι προέρχονται από τη Μέση Ανατολή. Μία από τις πρόσφατες συναλλαγές αφορά την απόκτηση του Hotel Eden από την υπηρεσία επενδύσεων του Μπρουνέι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT