Σύντομα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΣτΕ «παγώνει» επένδυση της Artume

Σημαντικό εμπόδιο στη δρομολογούμενη επένδυση της Artume, για την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου 55.000 τ.μ. στην Ακαδημία Πλάτωνος, έθεσε εντός της εβδομάδος το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη γνωμάτευση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, το προβλεπόμενο ύψος της κατασκευής (24 μέτρα μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος) κρίθηκε παράνομο.

Αντιθέτως, νόμιμο έκρινε το ΣτΕ τον συντελεστή δόμησης του 2,1. Η επένδυση αφορά έκταση που προσεγγίζει τα 20 στρέμματα στη συμβολή των οδών Κηφισού και Λένορμαν, την οποία απέκτησε η εταιρεία Artume το 2007. Πρόκειται για τμήμα της έκτασης στην οποία στο παρελθόν στεγάζονταν εγκαταστάσεις της κλωστουφαντουργίας Μουζάκη. Το τίμημα είχε ανέλθει σε 37 εκατ. ευρώ. Η Artume είναι η εταιρεία ειδικού σκοπού που συστήθηκε από τον ιδιοκτήτη της έκτασης, το επενδυτικό fund MGPA της Macquarie Group, η οποία έχει εξαγοραστεί από την αμερικανική Blackrock. Σημειωτέον ότι στην επένδυση αντιδρούν και κάτοικοι της περιοχής, με βασικό τους επιχείρημα ότι αυτή γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, κάτι το οποίο απορρίπτει η διοίκηση της Artume, αναφέροντας ότι το προς ανάπτυξη οικόπεδο απέχει τουλάχιστον 1,5 χιλιόμετρο από τον αρχαιολογικό χώρο.

Διεθνής συνεργασία για Algean Property

Σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία πολυτελών ακινήτων Abercrombie & Kent International Estates προχώρησε πρόσφατα η Algean Property, με αντικείμενο την ανάπτυξη και προώθηση στο εξωτερικό μεσιτικών υπηρεσιών για την αγορά πολυτελών κατοικιών στην Ελλάδα. Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων θα εστιάσει στην προώθηση ακινήτων σε επιλεγμένες τοποθεσίες της Ελλάδας, τα οποία περιλαμβάνουν ιδιωτικές κατοικίες και θέρετρα από το χαρτοφυλάκιο της Algean Property. Η εταιρεία αναφέρει ότι αναμένει σημαντική αύξηση των συναλλαγών πολυτελών κατοικιών κατά το 2015, εκτιμώντας ότι το ενδιαφέρον από το εξωτερικό θα παραμείνει υψηλό. Επιπλέον πλεονέκτημα είναι και το ότι παρέχεται πρόσθετη δυνατότητα για ενοικίαση εξοχικών κατοικιών πολυτελείας στην Ελλάδα. Η Algean Property εξειδικεύεται στην αγορά των πολυτελών κατοικιών, αλλά και στα εμπορικά και τουριστικά ακίνητα της ελληνικής αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT