Πρόσωπα και Πράγματα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή αλλαγών στον νόμο για οικοδομικούς συνεταιρισμούς

Αγνωστη θα παραμείνει, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, η τύχη των περίπου 550 οικοδομικών συνεταιρισμών, που αφορούν περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς ο νέος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Τσιρώνης, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής την ακύρωση της σχετικής νομοθεσίας που είχε προωθήσει η προηγούμενη διοίκηση. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος προέβλεπε ότι εντός του 2015 θα έπρεπε να οριστικοποιηθούν οι περιοχές που θα επιλεγούν από τους δήμους, κάνοντας το πρώτο βήμα για την οριστική απελευθέρωση των ιδιοκτησιών που παρέμεναν «παγωμένες». Στην Αττική, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 220 οικοδομικοί συνεταιρισμοί, εκ των οποίων οι 110 αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις.

Το σύνολο των καταστημάτων του Smart Park έχει μισθωθεί

Μισθωμένο σε ποσοστό 100% είναι πλέον το εμπορικό πάρκο Smart Park, που διαχειρίζεται η εταιρεία REDS στην περιοχή της Γυαλού στα Σπάτα. Οπως ανακοίνωσε, εντός της εβδομάδος η εισηγμένη θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ προχώρησε σε συμφωνία εκμίσθωσης καταστήματος συνολικής επιφάνειας 112 τ.μ. με την εταιρεία ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ, η οποία αποτελεί τον αποκλειστικό δικαιοδόχο της διεθνούς αλυσίδας Claire’s στην Ελλάδα. Η εν λόγω αλυσίδα διαθέτει γυναικεία ψευδοκοσμήματα, αξεσουάρ μαλλιών και λοιπά αξεσουάρ, λειτουργώντας συνολικά περίπου 3.000 καταστήματα σε 17 χώρες σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με την REDS, με την προσθήκη του νέου μισθωτή, το Smart Park εμφανίζει πλέον 100% πληρότητα. Το 2014 η μέση επισκεψιμότητα στο πάρκο ενισχύθηκε κατά 12%.

Επενδύει 1,14 δισ. ευρώ στη Νέα Υόρκη η Mitsui Fudosan

Συνολικά, 1,14 δισ. ευρώ πρόκειται να επενδύσει η Mitsui Fudosan, ο μεγαλύτερος όμιλος ανάπτυξης ακινήτων της Ιαπωνίας στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στόχος είναι η κατασκευή ενός νέου ουρανοξύστη γραφείων στο Μανχάταν, που θα αποτελέσει παράλληλα και τη μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας στο εξωτερικό. Το έργο φέρει την ονομασία Χάντσον Γιαρντς και αποτελεί τη δεύτερη ανάπτυξη της Mitsui την τελευταία διετία στη Νέα Υόρκη. Το νέο κτίριο θα υψώνεται σε 51 ορόφους, συνολικής επιφάνειας 117.000 τ.μ. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεμονωμένη ανάπτυξη ακινήτου στη Νέα Υόρκη, μετά την κατασκευή του Ροκφέλερ Σέντερ, τη δεκαετία του 1930. Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το εννιάμηνο του 2014, οι αξίες των κτιρίων γραφείων στο Μανχάταν ενισχύθηκαν κατά 11%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT