Το φθηνό γιεν καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική την ιαπωνική αγορά ακινήτων

Το φθηνό γιεν καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική την ιαπωνική αγορά ακινήτων

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερδιπλάσια ήταν η επενδυτική δραστηριότητα στην αγορά ακινήτων της Ιαπωνίας το 2014, καθώς, όπως ανέφερε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, τοποθετήθηκαν συνολικά κεφάλαια 7,37 δισ. ευρώ, το υψηλότερο ποσό από το 2009, το οποίο μάλιστα συνιστά και αύξηση ύψους 180% έναντι του προηγούμενου έτους. Αιτία της βελτίωσης αυτής ήταν η υποχώρηση του γιεν σε σχέση με άλλα νομίσματα, με αποτέλεσμα η απόκτηση ακινήτων να καταστεί ιδιαίτερα δελεαστική προοπτική για τους αγοραστές από άλλες χώρες της Ασίας, αλλά και τις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μαζί με τους ίδιους τους Ιάπωνες, οι αγοραστές από χώρες της Ασίας ευθύνονται για το 54% των επενδύσεων στην τοπική αγορά. Πωλητές ήταν κατά κύριο λόγο Ευρωπαίοι αγοραστές.

Σε κάθε περίπτωση, το αδύναμο γιεν καθιστά τα ακίνητα της Ιαπωνίας ιδιαίτερα ελκυστικά και φθηνά για τους ξένους αγοραστές, οι οποίοι βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να ενισχύεται. Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτές, οι επενδύσεις σε ακίνητα πρόκειται να αυξηθούν καθώς προσεγγίζουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που πρόκειται να διοργανώσει η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και συγκεκριμένα η πόλη του Τόκιο. Στο πλαίσιο αυτό, πολλές εταιρείες τοποθετούνται στην αγορά γραφείων της Ιαπωνίας, αναμένοντας αυξημένη ζήτηση. Ωστόσο, σημαντική είναι η στροφή και στην αγορά κατοικίας, με τον αμερικανικό όμιλο της Blackstone να αποκτά πρόσφατα χαρτοφυλάκιο διαμερισμάτων από την GE Japan Corp.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT