Ο έλεγχος περνά στους ιδιοκτήτες

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η ζήτηση για ενοικίαση γραφειακών χώρων στο Λονδίνο να αυξήθηκε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 14 ετών κατά τη διάρκεια του 2014, ωστόσο η προσφορά έχει αρχίσει να περιορίζεται σημαντικά, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι πλέον η διαπραγματευτική δύναμη έχει περάσει στα χέρια των ιδιοκτητών. Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Knight Frank, οι εταιρείες από τον κλάδο της τεχνολογίας και των υπηρεσιών τροφοδότησαν τη ζήτηση γραφειακών χώρων στη βρετανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Συνολικά καταγράφηκαν νέες ενοικιάσεις γραφείων συνολικής επιφάνειας 1,5 εκατ. τ.μ., μέγεθος που συνιστά ετήσια αύξηση της τάξεως του 16%. Ωστόσο, το μέγεθος των διαθέσιμων προς ενοικίαση γραφείων έχει πλέον περιοριστεί κατά 20% σε 1,16 εκατ. τ.μ., εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει τις τιμές ενοικίασης σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Ηδη, καθώς ο ανταγωνισμός των εταιρειών για ποιοτικούς γραφειακούς χώρους εντείνεται, οι τιμές ενοικίασης στη συνοικία του Σίτι στο Κεντρικό Λονδίνο αυξήθηκαν κατά 4% το 2014, σε περίπου 77 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση. Παρά το κόστος, η ζήτηση εκτιμάται ότι θα είναι υψηλή και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT