Πρόσωπα και Πράγματα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αναγκαία η άμεση μείωση της φορολογίας των ακινήτων»

Την άμεση και επείγουσα ανάγκη ελάφρυνσης όλων των πολιτών από την εξοντωτική φορολογία κατοχής ακίνητης περιουσίας, ως το πρώτο αναγκαίο μέτρο «αποφτωχοποίησης» των ιδιοκτητών και επανεκκίνησης της οικονομίας, ζήτησε η ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) από την κυβέρνηση. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, κ. Στράτος Παραδιάς (φωτ.), στο πλαίσιο του πρόσφατου 32ου ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, στόχος δεν είναι το να μην πληρώνουμε φόρους, αλλά το πώς οι φόροι να είναι έτσι διαμορφωμένοι, ώστε να μπορούμε να τους πληρώνουμε, όπως ήταν π.χ. το ΕΤΑΚ. Η ΠΟΜΙΔΑ ευαγγελίζεται έναν χαμηλότερο φόρο κατοχής ανά ακίνητο, με χαμηλό αφορολόγητο όριο (π.χ. 100.000 ευρώ) και χαμηλό φορολογικό συντελεστή (π.χ. 0,1%), που θα μπορούν να πληρώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες ανεξαιρέτως.

H Flocafe Espresso Room νέα μισθώτρια στο Smart Park

Μία ακόμα συμφωνία μίσθωσης καταστήματος στο εμπορικό πάρκο Smart Park στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων υπέγραψε εντός της εβδομάδας η REDS, ιδιοκτήτρια του ακινήτου και θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ. Η εταιρεία προχώρησε στη σύναψη προσυμφώνου για την ανάπτυξη καταστήματος καφετέριας της νέας αλυσίδας Flocafe Espresso Room, που αναπτύσσει η εταιρεία Chain Store Developers Οργάνωση Επιχειρήσεων Ανώνυμη Εταιρεία (CSD S.A.). Η συγκεκριμένη ανάπτυξη θα γίνει σε επέκταση υφισταμένου κτιρίου και το σύνολο της επένδυσης θα αναληφθεί από τη μισθώτρια εταιρεία. Το κατάστημα θα είναι επιφάνειας 106 τ.μ. (εντός συντελεστή δόμησης) με εξωτερικό χώρο επιφάνειας 300 τ.μ. Tο 2014 η μέση επισκεψιμότητά του αυξήθηκε κατά 12% και ο καθαρός κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 15.8%.

Αγορά 137 συγκροτημάτων κατοικιών από το fund Patrizia

Στη μεγαλύτερη χρηματοδοτική συμφωνία των τελευταίων 12 μηνών στην αγορά ακινήτων της Ολλανδίας προχώρησαν οι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι Deutsche Hypothekenbank, ING Real Estate Finance και pbb Deutsche Pfandbriefbank. Αντικείμενο της χρηματοδότησης ύψους 331 εκατ. ευρώ είναι η απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου αποτελούμενου από 137 συγκροτήματα κατοικιών, μέγεθος που μεταφράζεται σε 5.500 διαμερίσματα συνολικής επιφάνειας 370.000 τ.μ. Αγοραστής και δανειολήπτης είναι ένα επενδυτικό fund ακινήτων του ομίλου ακινήτων Patrizia. Τα διαμερίσματα βρίσκονται σε κεντρικές και νότιες περιοχές της Ολλανδίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους συμφωνίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των θεσμικών επενδυτών, ιδίως όταν πρόκειται να τοποθετηθούν στην αγορά κατοικίας μιας χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT