«Ανοιξη» για τα εξοχικά στην Ιταλία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα ελκυστικές θεωρούνται οι εξοχικές κατοικίες της Ιταλίας, ιδίως για τους αγοραστές από το εξωτερικό και δη όσους προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωζώνης, όπως η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ. Η υποχώρηση του ευρώ έναντι της στερλίνας (βρίσκεται σε χαμηλό επτά ετών), αλλά κι έναντι του δολαρίου έχει αυξήσει σημαντικά την αγοραστική δύναμη των αγοραστών από τις εν λόγω χώρες. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη σημαντική πτώση των τιμών πολυτελών κατοικιών σε ορισμένες περιοχές της Ιταλίας, που πλέον βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της ζήτησης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Knight Frank στην Ιταλία, Ρούπερτ Φόσετ, η έναρξη της άνοιξης, η οποία παραδοσιακά αποτελεί περίοδο έντονης κινητικότητας στην ιταλική αγορά κατοικίας, αναμένεται να πιστοποιήσει την αύξηση της ζήτησης που ήδη έχει αρχίσει να καταγράφεται. Επιπλέον, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ποιοτικών κατοικιών που διατίθενται προς πώληση και μάλιστα σε τιμές που είναι έως 30% χαμηλότερες σε σχέση με το υψηλότερο σημείο στο οποίο είχαν βρεθεί το 2009, ενώ σε περιοχές όπως η Λομβαρδία και η Ούμβρια, οι τιμές πώλησης είναι ακόμα χαμηλότερες. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι τιμές φαίνεται πως έχουν πλέον σταθεροποιηθεί και δύσκολα θα υποχωρήσουν περαιτέρω.

Ετσι, η Savills καταγράφει άνοδο της ζήτησης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το διάστημα Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου, σημειώθηκε αύξηση των αναζητήσεων κατοικιών στον ιστότοπο της εταιρείας κατά 31%. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στην περιοχή της Τοσκάνης, ενώ έπονται η Λιγουρία, η Βενετία και η Ρώμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT