Στα 26 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι επενδύσεις στη Γαλλία το 2014

Στα 26 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι επενδύσεις στη Γαλλία το 2014

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά κεφάλαια 26 δισ. ευρώ επενδύθηκαν στην αγορά ακινήτων της Γαλλίας κατά τη διάρκεια του 2014, ποσό που αποτελεί αύξηση της τάξεως του 38% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Μάλιστα, πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση διαχρονικά, ύστερα από εκείνη του 2007. Ωστόσο, όπως σημείωσε σε σχετική της ανάλυση η BNP Paribas Real Estate, η γαλλική αγορά ακινήτων βρέθηκε στην τρίτη θέση πανευρωπαϊκά, με τη Μεγάλη Βρετανία να συγκεντρώνει επενδύσεις 70 δισ. ευρώ και τη δεύτερη Γερμανία επιπλέον 40 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μάλιστα και αυτή σημαντική αύξηση εισροής κεφαλαίων κατά 40%.

Στη Γαλλία, η οποία έχει αρχίσει να θεωρείται και αυτή ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο όσον αφορά τα ακίνητα, παρά τη σχετικά αδύναμη εικόνα της οικονομίας της, το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε στην αγορά γραφείων. Συνολικά, 9,5 δισ. ευρώ δαπανήθηκαν για την αγορά 26 συγκροτημάτων γραφείων, αξίας μεγαλύτερης των 100 εκατ. ευρώ έκαστο. Ιδιαίτερα δυναμική αποδείχθηκε και η αγορά μικρότερων γραφείων, αξίας κάτω των 15 εκατ. ευρώ έκαστο, καθώς η BNP Paribas Real Estate κατέγραψε συνολικά 80 τέτοιες συναλλαγές, συνολικής αξίας 500 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον 6,4 δισ. ευρώ δαπανήθηκαν για την αγορά εμπορικών καταστημάτων και κέντρων, ενώ 1,6 δισ. ευρώ προσέλκυσε ο κλάδος των logistics και των βιομηχανικών ακινήτων γενικότερα. Οσον αφορά τα ξενοδοχειακά ακίνητα, εκτιμάται ότι τοποθετήθηκαν κεφάλαια 2,2 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT