Λιγότερες πωλήσεις στη Σιγκαπούρη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 έχουν βρεθεί φέτος οι αγοραπωλησίες κατοικιών στη Σιγκαπούρη, καθώς σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, τον Ιανουάριο πωλήθηκαν μόλις 327 κατοικίες από τους κατασκευαστές.

Τον αντίστοιχο μήνα του 2009, εν μέσω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, είχαν πωληθεί 108 κατοικίες. Σε κάθε περίπτωση, η απογοητευτική εικόνα του πρώτου μήνα του νέου έτους αποτελεί απλή συνέχεια της τάσης που έχει διαμορφωθεί ήδη από το 2014, όταν οι πωλήσεις μειώθηκαν στο μισό σε σχέση με το 2013, καθώς πωλήθηκαν συνολικά 7.316 κατοικίες, το χαμηλότερο νούμερο από το 2008.

Βασικός λόγος για την αρνητική αυτή εξέλιξη είναι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, ακριβώς για να περιορίσει το ράλι τιμών των κατοικιών και τις κερδοσκοπικές συναλλαγές ακινήτων. Μεταξύ αυτών, έχουν επιβληθεί περιορισμοί στη δανειοδότηση, με αποτέλεσμα η ζήτηση να έχει πλέον περιοριστεί σημαντικά. Η πιο αυστηρή δέσμη μέτρων υιοθετήθηκε το 2013, όταν και επιβλήθηκε ανώτατο όριο ιδιωτικού χρέους ίσο με το 60% του εισοδήματος των νοικοκυριών, ενώ παράλληλα αυξήθηκε και το τέλος χαρτοσήμου που καταβάλλεται κατά την αγορά κατοικίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT