Ακριβό πετρέλαιο, αυξημένες επενδύσεις

Ακριβό πετρέλαιο, αυξημένες επενδύσεις

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθυγραμμισμένη με την πορεία των τιμών του πετρελαίου είναι και η δραστηριότητα των επενδυτών ακινήτων που προέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η εταιρεία παροχής υπηρεσιών Savills, η οποία ανέφερε ότι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου συνεπάγονται και αύξηση των επενδύσεων στη διεθνή αγορά ακινήτων, καθώς αυξάνεται η ρευστότητα των επενδυτών που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή.

Ταυτόχρονα, σε περίπτωση που οι τιμές του πετρελαίου υποχωρήσουν, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, είναι πιθανή μια βραχυπρόθεσμη κάμψη των επενδύσεων. Ωστόσο, μεσοπρόθεσμα, η Savills εκτιμά ότι η αγορά ακινήτων της Ευρώπης θα ωφεληθεί και σε αυτό το «σενάριο». Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πτώση των εσόδων από το πετρέλαιο καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη διασποράς κινδύνου για τις οικονομίες της Μέσης Ανατολής, μέσω της τόνωσης των επενδύσεων (επομένως και των δυνητικών εσόδων) σε άλλους τομείς, αλλά και σε τρίτες χώρες. Ως εκ τούτου, η εταιρεία εκτιμά ότι το προσεχές διάστημα μπορεί να εισρεύσουν κεφάλαια ύψους από 9,72 έως 13,8 δισ. ευρώ από τη Μέση Ανατολή προς την ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων.

Η Savills τονίζει ότι τα κρατικά ελεγχόμενα επενδυτικά κεφάλαια θα ενισχύσουν τις τοποθετήσεις τους σε ακίνητα στην Ευρώπη φέτος και ιδίως στην αγορά του Λονδίνου, την οποία συγκαταλέγουν μεταξύ των ασφαλέστερων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το 2014, επενδυτές από τη Μέση Ανατολή απέκτησαν ακίνητα αξίας 3,3 δισ. ευρώ στο Λονδίνο, μέγεθος που αποτελεί το 11% του συνόλου των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT