Κινεζικές εταιρείες κατακτούν το Χονγκ Κονγκ

Κινεζικές εταιρείες κατακτούν το Χονγκ Κονγκ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κινητήριο μοχλό της αγοράς γραφείων του Χονγκ Κονγκ έχουν εξελιχθεί οι κινεζικές εταιρείες και ιδίως όσες προέρχονται από τον χρηματιστηριακό/επενδυτικό κλάδο, οι οποίες ευθύνονται για το 28% των νέων ενοικιάσεων γραφείων στην πόλη κατά τη διάρκεια του 2014. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων CBRE, κατά το 2014 οι νέες μισθώσεις γραφείων στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 51% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και ανήλθαν σε 13.320 τ.μ. Ως εκ τούτου, οι τιμές ενοικίασης εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 5% φέτος, έναντι αύξησης 0,2% το 2014 και πτώσης κατά 1,6% το 2013.

Οι κινεζικές εταιρείες επεκτείνονται στην πόλη, λόγω της πρόσφατης κίνησης σύνδεσης του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ με το αντίστοιχο της Σαγκάης. Μάλιστα, σε λίγους μήνες, η εν λόγω σύνδεση θα επεκταθεί και στο χρηματιστήριο του Σεντζέν. Σημειωτέον ότι η αγορά γραφείων του Χονγκ Κονγκ είναι η ακριβότερη παγκοσμίως. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τις κινεζικές εταιρείες, δεδομένου ότι θεωρούν την τοποθέτησή τους στο Χονγκ Κονγκ το πρώτο βήμα για τη διεθνοποίησή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT