Πρόσωπα και πράγματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιπλέκεται η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Αρνητική τροπή έλαβε εντός της εβδομάδας η επένδυση για την ανάπλαση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης και γενικότερα της χερσονήσου του Μικρού Καβουριού, από τους νέους επενδυτές. Ειδικότερα, σε σχετική γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, κρίθηκε παράνομο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την εν λόγω ανάπλαση, ως προς το σκέλος εκείνο που προβλέπει τη δημιουργία νέων μονοκατοικιών και την κατασκευή κτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου του Μικρού Καβουριού. Η έγκριση του σχετικού διατάγματος ήταν βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη μεταβίβαση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος από την Εθνική Τράπεζα στο αραβικών συμφερόντων επενδυτικό σχήμα Jermyn Street Real Estate Fund, το οποίο είχε καταβάλει την υψηλότερη προσφορά (400 εκατ. ευρώ).

Νέοι μισθωτές στο εμπορικό κέντρο Smart Park στα Σπάτα

Ακόμα μία αλυσίδα πρόκειται να ενταχθεί στο εμπορικό πάρκο Smart Park που βρίσκεται στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων. Ο λόγος, για την εταιρεία Θωμάς Νάκας Εκδοτική Α.Ε., η οποία εμπορεύεται βιβλία, χαρτοσχολικά και συναφή είδη, παιχνίδια, μουσικά CD και DVD. Η εταιρεία θα μισθώσει κατάστημα επιφάνειας 302 τ.μ. Πλέον, μετά και την πρόσφατη συμφωνία με την αλυσίδα Flocafe Espresso Room για την επέκταση της παρουσίας της στο πάρκο που λειτουργεί η REDS, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, το ποσοστό κάλυψης του πάρκου διαμορφώνεται σε 100%. Σημειωτέον ότι κατά το 2014, η μέση επισκεψιμότητα στο κέντρο ενισχύθηκε κατά 12% έναντι του 2013, ενώ ο καθαρός κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 15,8% σε ετήσια βάση. Η REDS έχει ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση ενοικιαστών για τη δεύτερη φάση ανάπτυξης του πάρκου.

Παγκόσμιο fund real estate συστήνει όμιλος της Blackstone

Συνολικά κεφάλαια έως 13,4 δισ. ευρώ φιλοδοξεί να προσελκύσει το νέο παγκόσμιο επενδυτικό fund που δημιουργεί ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος ακινήτων διεθνώς, η Blackstone Group. Αν επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, θα πρόκειται για νέο ιστορικό υψηλό για επενδυτικά κεφάλαια του είδους. Στόχος της Blackstone είναι να εκμεταλλευτεί την υψηλή ζήτηση για ακίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία γεννά ευκαιρίες, αλλά και τα πολύ χαμηλά επιτόκια δανεισμού. Ως εκ τούτου, ο επενδυτικός όμιλος προχωρεί σε μια σειρά επεκτατικών κινήσεων, τόσο μέσω της άντλησης πρόσθετων κεφαλαίων για κερδοσκοπικές αγορές υψηλού ρίσκου όσο και για απόκτηση ακινήτων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, τα οποία να συνοδεύονται από φερέγγυους μισθωτές, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται χαμηλές αποδόσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT