Η «βουτιά» του πετρελαίου και η… Ινδία ρίχνουν τις τιμές των κατοικιών στο Ντουμπάι

Η «βουτιά» του πετρελαίου και η… Ινδία ρίχνουν τις τιμές των κατοικιών στο Ντουμπάι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση κατά 10%-20% προβλέπεται να καταγράψουν οι τιμές των κατοικιών στο Ντουμπάι κατά το τρέχον έτος, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της εταιρείας πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P, καθώς οι έντονες διακυμάνσεις στην αγορά συνεχίζονται. Κατά το διάστημα 2012-2013, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 56%, με το «ράλι» να συνεχίζεται κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, προτού οι αξίες σταθεροποιηθούν και αρχίσουν να υποχωρούν προς το τέλος του προηγούμενου έτους.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου, αλλά και η μείωση της αγοραστικής δύναμης των αγοραστών από την Ευρώπη, που είναι μεταξύ των πιο δραστήριων στην τοπική αγορά, συνέβαλαν στην πτώση της ζήτησης, επομένως και των τιμών. Το τοπικό νόμισμα (ντιράμ) είναι συνδεδεμένο με το δολάριο, με αποτέλεσμα να έχει ανατιμηθεί έναντι του ευρώ. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει σε σχετική της έρευνα η Jones Lang LaSalle, κατά το τρέχον έτος προβλέπεται η ολοκλήρωση της κατασκευής 25.000 νέων κατοικιών, εξέλιξη που θα ασκήσει επιπλέον πίεση στις τιμές.

Ενας ακόμη αρνητικός παράγοντας είναι ο φόρος υπεραξίας 20% που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της Ινδίας στους Ινδούς, οι οποίοι πωλούν ακίνητα στην Ινδία και επενδύουν τα ποσά που εισπράττουν σε ακίνητα στο εξωτερικό. Οι Ινδοί είναι η μεγαλύτερη αγοραστική ομάδα στην αγορά κατοικίας του Ντουμπάι, επενδύοντας 4,5 δισ. ευρώ το 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT