Πρόσωπα και πράγματα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίδομα ενοικίου για 30.000 νοικοκυριά

Περίπου 30.000 νοικοκυριά -και συνεπώς και ιδιοκτήτες κατοικιών- προβλέπεται να ωφεληθούν από το πρόγραμμα επιδόματος ενοικίου, το οποίο αφορά την παροχή ποσών από 70 έως 220 ευρώ. Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει μέχρι σήμερα, με βάση και σχετικές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, προτεραιότητα θα δοθεί στις οικογένειες που διαθέτουν παιδιά, ενώ θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά όχι τεκμήρια. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η προκήρυξη για την έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων από όσους δικαιούνται το σχετικό επίδομα θα εκδοθεί εντός του Απριλίου. Πάντως, η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τη σχετική ρύθμιση, δεδομένου ότι πρόκειται και για ένα μέτρο «ανακούφισης» των ιδιοκτητών που δεν έχουν εισπράξει έσοδα από ενοίκια, αλλά έχουν φορολογηθεί για τα ακίνητά τους.

Δεύτερο επιχειρηματικό πάρκο δημιουργείται στα Χανιά

Στη δημιουργία του δεύτερου κατά σειρά επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή των Χανίων προχωρούν φορείς της περιοχής, σε συνεργασία με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, που θα συγχρηματοδοτήσουν τη σχετική επένδυση. Σημειωτέον ότι ήδη υπεγράφη η σύμβαση για λήψη πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 4,75 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Jessica». Το νέο πάρκο πρόκειται να αναπτυχθεί στην περιοχή Κεραμεία του Δήμου Χανίων, σε μια έκταση της τάξεως των 550 στρεμμάτων, ενώ υπολογίζεται ότι θα στεγάσει 200 επιχειρήσεις. Σε σχετικές δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, τόνισε ότι με τη δημιουργία του νέου πάρκου λαμβάνει τέλος η άναρχη δόμηση των επιχειρήσεων.

Τα οικολογικά κτίρια κερδίζουν έδαφος στην Ουγγαρία

Κατακόρυφη είναι η διάδοση των οικολογικών κτιρίων γραφείων στην Ουγγαρία, καθώς, όπως αναφέρει η τοπική θυγατρική της Colliers International, έως το τέλος του 2015 προβλέπεται η αύξηση του ποσοστού των πιστοποιημένων ως «πράσινων» κτιρίων γραφείων σε 30% του συνολικού αποθέματος γραφείων, έναντι 23% που είναι σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο κατά τη διάρκεια του 2014 πιστοποιήθηκαν 250.000 τ.μ. γραφειακών χώρων, κατανεμημένων σε 12 επιμέρους κτίρια. Τα επτά εξ αυτών έλαβαν την πιστοποίηση κατά το πρότυπο BREEAM, που έχει πλέον μερίδιο αγοράς 40% μεταξύ των πιστοποιημένων κτιρίων. Τέτοια κτίρια είναι πολύ δημοφιλή μεταξύ των ξένων επενδυτών και ενοικιαστών, με αποτέλεσμα το 30% των νέων ενοικιάσεων γραφείων το 2014 να αφορά χώρους γραφείων με «πράσινα» χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT