Περιμένοντας να λήξει η αβεβαιότητα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δυσμενές οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα είναι ο βασικός υπαίτιος για την εξάμηνη παράταση που έλαβε μια ακόμα επενδυτική εταιρεία ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) που βρίσκεται στον «προθάλαμο» του Χρηματιστηρίου.

Ο λόγος για την Intercontinental International ΑΕΕΑΠ (ICI), η οποία συστάθηκε προ διετίας με στόχο να επωφεληθεί της πτώσης των τιμών στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων. Η εταιρεία έλαβε εντός της εβδομάδος παράταση έξι μηνών, προκειμένου να καταθέσει το ενημερωτικό δελτίο για την υποχρεωτική, βάσει νόμου, εισαγωγή των μετοχών της στο Χ.Α.

Η ICI είναι εταιρεία συμφερόντων του Ελληνοαμερικανού επενδυτή και επιχειρηματία κ. Αρη Χαλικιά. Η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει ένα σεβαστό χαρτοφυλάκιο, με βασικότερη κίνησή της την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, αντί συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οκτώ ακίνητα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και από ένα σε Κρήτη, Βόλο, Κέρκυρα και Ζάκυνθο. Πρόκειται κυρίως για τραπεζικά υποκαταστήματα, αλλά και γραφεία τα οποία έχουν επαναμισθωθεί από την τράπεζα για περίοδο 15 ετών. Παράλληλα, η εταιρεία συμμετείχε και στους διαγωνισμούς για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης και την πώληση κι επαναμίσθωση των 28 ακινήτων του Δημοσίου.

Δείγμα των ευκαιριών και των υψηλών αποδόσεων που προσφέρει η ελληνική αγορά είναι και το γεγονός ότι η ICI έχει συνεχίσει την επενδυτική της δραστηριότητα, παρά το δυσμενές κλίμα. Η πιο πρόσφατη κίνησή της, εν μέσω μάλιστα της προεκλογικής περιόδου, ήταν η απόκτηση στα μέσα του φετινού Ιανουαρίου ενός κτιρίου γραφείων και καταστημάτων υψηλής απόδοσης στην περιοχή των Αχαρνών, και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Κύμης και Επταλόφου, έναντι του Ολυμπιακού Χωριού, πλησίον της διασταύρωσης της οδού Καλυφτάκη με την Εθνική Οδό. Πρόκειται για σύγχρονο κτίριο, το οποίο αποτελείται από επτά ισόγεια καταστήματα 1.200 τ.μ. και δύο ορόφους γραφείων συνολικής επιφάνειας 2.350 τ.μ., πλέον υπογείου 400 τ.μ. Το κτίριο διαθέτει και 52 θέσεις στάθμευσης. Το τίμημα ανήλθε σε 3,285 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ICI, το 72% των εσόδων προκύπτει από συμβόλαιο ενοικίασης με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΙΚΑ-ΠΕΔΥ), που αξιοποιεί τους γραφειακούς χώρους για τις ανάγκες του. Τα καταστήματα είναι μισθωμένα σε τοπικές επιχειρήσεις.

Λίγο νωρίτερα, και συγκεκριμένα στο τέλος Οκτωβρίου, η ICI είχε αγοράσει και ένα κατάστημα της αλυσίδας Σκλαβενίτη στον Πειραιά. Πρόκειται για κατάστημα 526 τ.μ. στο ισόγειο ενός κτιρίου γραφείων στην Ακτή Μιαούλη, με το κόστος να ανέρχεται σε 1,825 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT