Ελλειμμα κατοικιών στο Λονδίνο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσκολίες στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς γραφείων στο Λονδίνο αναμένεται να δημιουργήσει η έλλειψη επαρκούς αριθμού κατοικιών. Σύμφωνα με στελέχη της Crown Estate, δημόσιας επενδυτικής εταιρείας της Μεγάλης Βρετανίας, οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την υψηλή ζήτηση γραφειακών χώρων στο Λονδίνο, είναι πιθανό να περιορίσουν τα σχέδια περαιτέρω επέκτασής τους λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν στο να εξασφαλίσουν στέγαση για τους υπαλλήλους τους.

Το γεγονός της έλλειψης επαρκούς αριθμού κατοικιών, αλλά και τα υψηλά ενοίκια, καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την προσέλκυση νέων εργαζομένων στο Λονδίνο, όχι μόνο για τις εταιρείες τεχνολογίας αλλά και για επιχειρήσεις άλλων κλάδων που καταγράφουν ανάπτυξη, όπως τα ΜΜΕ και οι τηλεπικοινωνίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι βάσει των πληθυσμιακών αναγκών του Λονδίνου απαιτούνται 49.000 νέες κατοικίες ετησίως, τη στιγμή που παραδίδονται μόλις 22.000 διαμερίσματα. Μάλιστα, ο δήμαρχος της πόλης, Μπόρις Τζόνσον, εκτίμησε πριν από μερικές ημέρες ότι ακόμα κι αν οι συνθήκες ήταν οι βέλτιστες, δεν θα μπορούσαν να χτιστούν περισσότερες από 42.000 κατοικίες ετησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT