Αλματώδης η άνοδος των ενοικίων στην αγορά γραφείων του Δουβλίνου

Αλματώδης η άνοδος των ενοικίων στην αγορά γραφείων του Δουβλίνου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακή προβλέπεται να είναι η ανάπτυξη της αγοράς γραφείων του Δουβλίνου στην Ιρλανδία, καθώς η τελευταία έρευνα της HWBC κάνει λόγο για αύξηση των τιμών των ενοικίων κατά 20% το 2015, ενώ για το 2016 αναμένεται πρόσθετη αύξηση τιμών κατά 9%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ενοίκια για πολυτελή και σύγχρονα κτίρια γραφείων στο κέντρο του Δουβλίνου ενισχύθηκαν κατά 30% το 2014, καθώς αγγίζουν πλέον τα 485 ευρώ/τ.μ. σε ετήσια βάση, ενώ έως τον Δεκέμβριο του 2016 προβλέπεται να αυξηθούν σε 645 ευρώ/τ.μ.

Σύμφωνα με την ανάλυση της HWBC, η εντυπωσιακή αυτή αύξηση των ενοικίων γραφείων οφείλεται στη συνεχιζόμενη βελτίωση της οικονομίας της χώρας, στην περαιτέρω ενίσχυση των ξένων επενδύσεων στο Δουβλίνο και στο γεγονός ότι η πρωτεύουσα στερείται νέων αναπτύξεων γραφειακών χώρων, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση. Αυτή η τόνωση της προσφοράς νέων γραφείων προβλέπεται να συμβεί από το 2016.

Οπως προκύπτει, οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, που έχουν ήδη μεγάλη παρουσία στο Δουβλίνο, αναμένεται να συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην αγορά γραφείων της πόλης. Ωστόσο το έλλειμμα προσφοράς είναι μεγάλο, δεδομένου ότι το 2014 μισθώθηκαν 220.000 τ.μ. γραφείων, τη στιγμή που τα υπό κατασκευή δεν ξεπέρασαν τα 45.000 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT