Σύντομα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορίστηκαν οι ζημίες στην Trastor

Μείωση ζημιών κατέγραψε το 2014 η Trastor ΑΕΕΑΠ, καθώς αυτές διαμορφώθηκαν σε 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι 1,5 εκατ. ευρώ το 2013, όταν η εταιρεία είχε επιβαρυνθεί με έκτακτη φορολογία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα έσοδα από ενοίκια ακινήτων υποχώρησαν ελαφρώς σε 4,2 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. ευρώ, λόγω προσωρινών εκπτώσεων που έχουν παρασχεθεί σε υφιστάμενους μισθωτές. Αύξηση σημείωσαν και τα λειτουργικά έξοδα σε 3,9 εκατ. ευρώ, από 1,4 εκατ. ευρώ, λόγω του διακανονισμού οφειλής της Pasal Development, η οποία αναμένεται να αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, έπειτα από σχετική συμφωνία με τον έτερο μεγαλομέτοχο της Trastor, την Τράπεζα Πειραιώς. Η βασική αιτία των μειωμένων ζημιών ήταν η καταγραφή μικρότερων λογιστικών ζημιών από την αναπροσαρμογή των ακινήτων στην εύλογη αξία, καθώς αυτές περιορίστηκαν σε 1,2 εκατ. ευρώ το 2014, έναντι 3,4 εκατ. ευρώ το 2013. Πλέον, η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας διαμορφώνεται σε 74,8 εκατ. ευρώ, έναντι 76 εκατ. ευρώ το 2013. Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς αναλαμβάνει πλέον κυρίαρχο ρόλο στο μετοχικό κεφάλαιο της Trastor μετά το συναινετικό «διαζύγιο» με την Pasal Development, κάτοχο του 37% της εταιρείας.

Αλλαγή φρουράς στην ομοσπονδία μεσιτών

Αλλαγή σκυτάλης σημειώθηκε στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος (ΟΜΑΣΕ) καθώς, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες, προέκυψε νέο διοικητικό συμβούλιο, με τον κ. Δημήτρη Μπινιάρη να αναλαμβάνει την θέση του προέδρου της ομοσπονδίας, στη θέση του κ. Ιωάννη Ρεβύθη. Στη θέση του α΄ αντιπροέδρου ανέλαβε η κ. Αρτεμις Μαυράκη, ενώ τη θέση του β΄ αντιπροέδρου κατέλαβε ο κ. Κοσμάς Θεοδωρίδης. Μια από τις πρώτες ενέργειες του νέου προέδρου ήταν η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Ομοσπονδία Κτηματομεσιτών ΗΠΑ (NAR), την οποία εκπροσώπησε ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρός της, Chris Polychron. Βασικός στόχος της συνεργασίας είναι η υιοθέτηση από την ΟΜΑΣΕ του νέου κώδικα δεοντολογίας που έχει εφαρμόσει η NAR, ενώ στα σχέδιά της είναι η προσθήκη του εν λόγω κανονισμού και στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του επαγγέλματος του κτηματομεσίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT