Πρόσωπα και πράγματα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωθηση στις εμπορικές αλυσίδες από τα χαμηλά ενοίκια

Μπορεί η οικονομική αβεβαιότητα να εξακολουθεί να πλήττει τις πωλήσεις στο λιανεμπόριο, ωστόσο, τα χαμηλά ενοίκια και η πληθώρα διαθέσιμων χώρων εξακολουθούν να αποτελούν ισχυρό δέλεαρ για τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, προκειμένου να επεκτείνουν το δίκτυο των καταστημάτων, εν όψει της ανάκαμψης. Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος Inditex (Zara, Pull & Bear, Stradivarius, Bershka, Oysho, Zara Home κ.τ.λ.), ο οποίος διαθέτει περί τα 160 καταστήματα πανελλαδικά δρομολογεί νέες επενδύσεις, καθώς εντός του 2015 προβλέπεται να αναπτύξει εννιά ακόμα καταστήματα. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται πέντε νέα καταστήματα Stradivarius, δύο καταστήματα Pull & Bear, ένα Bershka κι ένα Oysho. Τον προηγούμενο μήνα, ο όμιλος εγκαινίασε τρία καταστήματα (Pull & Bear, Stradivarious και Bershka) στο εμπορικό κέντρο River West στην Λ. Κηφισού.

Τι απαντά η Invel Real Estate για την εξαγορά της Πανγαία

Συνολικά κεφάλαια ύψους 580 εκατ. ευρώ σε μετρητά (161 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια και 419 εκατ. ευρώ μέσω τραπεζικού δανεισμού) έχει δαπανήσει για την απόκτηση του 66% της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ, η Ιnvel Real Estate Partners, ενώ επιπλέον 73 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν μέσω εισφοράς ακινήτου της Invel στην Ιταλία, προς την Εθνική Πανγαία ακινήτου. Εν ολίγοις, το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 653 εκατ. ευρώ, ανέφερε η Invel, επιχειρώντας να απαντήσει στα όσα ακούγονται εσχάτως με αφορμή τον έλεγχο που έχει ανοίξει για το νόμιμο της σχετικής συναλλαγής. Οσον αφορά τα 419 εκατ. ευρώ, αυτά αποτελούν προϊόν δανεισμού από την Εθνική Τράπεζα, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για σπρεντ 2,75%. Ταυτόχρονα, η Εθνική έλαβε ως ενέχυρο για το δάνειο, το σύνολο των μετοχών που κατέχει η INVEL στην Πανγαία.

140 εκατ. ευρώ για ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν…

Το εντυπωσιακό ποσό των 140 εκατ. ευρώ ζητεί η εταιρεία ανάπτυξης Chetrit Group για την πώληση ενός υπερπολυτελούς διαμερίσματος επιφάνειας 2.000 τ.μ. στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα με τρεις εσωτερικούς ορόφους στο πρώην κτίριο της Sony στη συνοικία Μίνταουν, το οποίο μετατρέπεται σε πολυτελή διαμερίσματα. Το διαμέρισμα θα εκτείνεται από τον 33ο έως τον 35 όροφο και θα προσφέρει οκτώ υπνοδωμάτια, σπα και αίθουσα αποθήκευσης κρασιών. Εφόσον βρεθεί αγοραστής με αυτά τα χρήματα, θα πρόκειται για νέο ιστορικό υψηλό για την αγορά κατοικίας του Μανχάταν, καθώς μέχρι σήμερα, το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί αφορούσε ένα ρετιρέ δύο ορόφων στον πύργο One57, που είχε πωληθεί έναντι ποσού 95,7 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT