Σημάδια ανάκαμψης στην Ιαπωνία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν το 2014 οι τιμές των οικοπέδων στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Ιαπωνίας, κάτι που συμβαίνει για δεύτερο διαδοχικό έτος, καθώς τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια λειτούργησαν θετικά για τη ζήτηση κατοικίας και την πραγματοποίηση επενδύσεων σε ακίνητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης της χώρας, η αξία των οικοπέδων σε Τόκιο, Οζάκα και Ναγκόγια ενισχύθηκε κατά 0,7% σε ετήσια βάση. Αλλωστε, ανοδικά κινούνται πλέον και οι τιμές των κατοικιών στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, καθώς η οικονομία καταγράφει σημάδια ανάκαμψης. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της Jones Lang LaSalle, οι αγοραπωλησίες κατοικιών είναι πιθανό να αυξηθούν ακόμη και κατά 17% φέτος, αγγίζοντας σε αξία τα 42 δισ. ευρώ.

Πάντως, στο σύνολο της χώρας, οι αξίες των οικοπέδων σημείωσαν μέση πτώση της τάξεως του 0,3%. Ακόμα κι έτσι, η κάμψη αυτή ήταν η μικρότερη των τελευταίων επτά ετών. Χαρακτηριστικό της πτώσης που έχει σημειώσει η αγορά ακινήτων της χώρας μετά το σπάσιμο της «φούσκας» στις αρχές της δεκαετίας του 1990 είναι ότι οι τιμές στις περιφερειακές περιοχές της χώρας μειώθηκαν κατά 1,2% το 2014, σημειώνοντας κάμψη για 23ο συνεχόμενο έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT