Μεγάλο ενδιαφέρον για αγορά εξοχικού στις Γαλλικές Αλπεις

Μεγάλο ενδιαφέρον για αγορά εξοχικού στις Γαλλικές Αλπεις

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές χειμερινών εξοχικών κατοικιών στις Γαλλικές Αλπεις, αναφέρει ετήσια έρευνα της Knight Frank, η οποία κατέγραψε τις τάσεις που επικράτησαν στη συγκεκριμένη αγορά κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Ωστόσο, πλέον όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιθυμούν μεν την απόκτηση ενός «σαλέ», αλλά μόνο αν αυτό προσφέρει και τη δυνατότητα εκμετάλλευσης μέσω της ενοικίασης.

Εν ολίγοις, οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν ακίνητα τα οποία να είναι εύκολο να μισθωθούν, είναι δηλαδή σύγχρονα και προσφέρουν καλές προσβάσεις.

Επίσης, η έρευνα καταγράφει και μεγάλη ζήτηση για αγορές «από τα σχέδια», σε μια προσπάθεια να επιτευχθούν χαμηλότερες τιμές, δεδομένου ότι το κόστος συχνά ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, οι διακυμάνσεις είναι πολύ μεγάλες, δεδομένου ότι η μέση τιμή απόκτησης μιας κατοικίας στο ακριβότερο θέρετρο του Κουρσεβέλ κυμαίνεται μεταξύ 30.000 και 32.000 ευρώ/τ.μ., ενώ στο Σαμονί, το οποίο βρίσκεται περίπου δύο ώρες μακριά από τη δημοφιλή περιοχή της Τρουά Βαλέ, οι τιμές για πολυτελείς κατοικίες κυμαίνονται μεταξύ 7.000 και 8.000 ευρώ/τ.μ. Ωστόσο, αυτήν την περίοδο ορισμένοι αγοραστές ευνοούνται σημαντικά και από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, καθώς η πτώση του ευρώ έχει ενισχύσει την αγοραστική δύναμη των Βρετανών και των Αμερικανών επενδυτών. Αυτός είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους που η Knight Frank καταγράφει υψηλότερη ζήτηση στην αγορά εξοχικών κατοικιών των Γαλλικών Αλπεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μαζί με την πραγματοποίηση επενδύσεων στις χειμερινές υποδομές σε σειρά θερέτρων. Πάντως, οι αγοραστές από την Ευρώπη παραμένουν η πλειονότητα, καθώς το 61% όσων εκδήλωσαν ενδιαφέρον για αγορά ακινήτου προέρχεται από τη Γηραιά Ηπειρο. Η επόμενη μεγαλύτερη αγοραστική ομάδα είναι οι Ασιάτες και οι αγοραστές από τη Μέση Ανατολή με 12%, ενώ οι αγοραστές από τη Ρωσία και τη Βόρειο Αμερική έπονται με 5%. Οσον αφορά τις περιοχές όπου επικεντρώνεται η ζήτηση κατά τους τελευταίους μήνες, η έρευνα εντοπίζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα θέρετρα τα οποία βρίσκονται περίπου μία ώρα απόσταση από το αεροδρόμιο της Γενεύης και κυρίως το Σαμονί, το Μορζίν/Λε Γκετς και Μεζέβ.

Μεγάλο μέρος της ζήτησης στρέφεται και στα ακίνητα κόστους από 1,5 έως 2 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά το 72% της ζήτησης αφορούσε ακίνητα από 2,5 εκατ. ευρώ και κάτω, έναντι 47% κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT