Νέες αναπτύξεις ακινήτων από τη REDS

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέο κύκλο ανάπτυξης ακινήτων εισέρχεται πλέον η εταιρεία ακινήτων REDS, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, καθώς η σταδιακή βελτίωση των συνθηκών στον κλάδο, ιδίως για τα ποιοτικά ακίνητα εισοδήματος, γεννά επενδυτικές ευκαιρίες. Μάλιστα, όπως τονίζουν στελέχη της αγοράς, όταν διασφαλιστεί και η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και αποκατασταθεί το αίσθημα της επενδυτικής ασφάλειας, είναι σαφές ότι θα επανέλθουν και οι επενδυτές στον κλάδο, κάτι που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων προσφέροντας νέα ακίνητα στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, η REDS προχωράει σε μια σειρά κινήσεων, όπως για παράδειγμα ο σχεδιασμός της επόμενης φάσης ανάπτυξης του υφιστάμενου εμπορικού πάρκου Smart Park στην περιοχή της Γυαλού στα Σπάτα. Με δεδομένο ότι πλέον το πάρκο είναι μισθωμένο σε ποσοστό 100%, μετά τις συμφωνίες των τελευταίων εβδομάδων, η εταιρεία εξετάζει πιθανές συνεργασίες με νέους μισθωτές για το δεύτερο σκέλος της επένδυσης, μεγέθους 18.000 τ.μ. Σημείο αναφοράς στη φάση αυτή θα είναι οι χρήσεις ψυχαγωγίας, με τον στόχο της REDS να είναι η εξασφάλιση της μίσθωσης του νέου ακινήτου προτού ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του.

Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να κινείται για τη λήψη των απαιτούμενων αδειών για την ανέγερση εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου στην περιοχή της Κάντζας στην Παλλήνη, μετά και την έγκριση της μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας για δόμηση. Η εταιρεία προχωράει στην επόμενη φάση της πολεοδόμησης, με τη διαδικασία να βρίσκεται στο σημείο της δημόσιας διαβούλευσης με τον Δήμο Παλλήνης. Πρόθεση της REDS είναι η ανάπτυξη ενός εμπορικού κέντρου της τάξεως των 90.000 τ.μ. (συνολική δομήσιμη επιφάνεια).

Παράλληλα, στην ίδια περιοχή, η REDS προωθεί την ανάπτυξη οικιστικού συγκροτήματος, καθώς έχει εκδώσει τις απαιτούμενες άδειες, τόσο για την ανακατασκευή του διατηρητέου κτίσματος της Βίλας Καμπά όσο και για την ανέγερση νέου συγκροτήματος 17 κατοικιών. Πλέον, η εταιρεία αναζητεί υποψήφιους επενδυτές για την προώθηση της εν λόγω επένδυσης.

Σημειωτέον ότι κατά το 2014 ο κύκλος εργασιών του ομίλου ενισχύθηκε κατά 15% και ανήλθε στα 5,6 εκατ. ευρώ, έναντι 4,9 εκατ. ευρώ το 2013. Σημειωτέον ότι το σύνολο των εσόδων προέρχεται από τη μίσθωση του εμπορικού κέντρου Smart Park. Ο κύκλος εργασιών του εν λόγω ακινήτων αυξήθηκε κατά 14,8%, με τη μέση επισκεψιμότητα να σημειώνει άνοδο της τάξεως του 12%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT