Φθηνό πετρέλαιο, λιγότερα ξενοδοχεία

Φθηνό πετρέλαιο, λιγότερα ξενοδοχεία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σύννεφα» βλέπει να συγκεντρώνονται πάνω από την ανάπτυξη νέων ξενοδοχειακών μονάδων στη Μέση Ανατολή η Ernst & Young, η οποία επισημαίνει σε σχετική μελέτη της ότι αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν χαμηλές ή συνεχίσουν να υποχωρούν, τότε είναι πολύ πιθανό να αναβληθούν ή ακόμα και να ματαιωθούν πολλές επενδύσεις για την κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Ηδη, κατά το 2014, το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή παρέμεινε σχετικά αμετάβλητο.

Σύμφωνα με την Ε&Y, αν φέτος η πληρότητα παραμείνει ξανά σταθερή ή, ακόμα χειρότερα, καταγράψει πτώση και ταυτόχρονα οι τιμές του πετρελαίου συνεχίσουν τη σημερινή τους πορεία, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αρκετές από τις επενδύσεις για νέες μονάδες θα αναβληθούν. Κατά τους αναλυτές, οι επόμενοι 6-9 μήνες θα είναι κρίσιμοι, ώστε να φανεί το κατά πόσο θα πραγματωθεί ένα τέτοιο σενάριο ή όχι. Ηδη, πάντως, στο Ντουμπάι, όπου μόνο για φέτος προβλέπεται η παράδοση 4.000 νέων δωματίων, καταγράφονται καθυστερήσεις στις κατασκευαστικές εργασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT