Σύντομα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραχώρηση ενοικίων που δεν εισπράχθηκαν

Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα επιτραπεί εκ νέου στους ιδιοκτήτες που εκμεταλλεύονται ακίνητα να παραχωρούν τα ανείσπρακτα ενοίκια στο Δημόσιο, ώστε να μη φορολογηθούν γι’ αυτά, αναμένεται να προωθήσει άμεσα το οικονομικό επιτελείο. Αυτό προέκυψε έπειτα από σχετική συνάντηση της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις των τελευταίων ημερών στην ερμηνευτική εγκύκλιο που δημοσίευσε η ΓΓΔΕ, με την οποία οριζόταν ότι οι ιδιοκτήτες θα ήταν υποχρεωμένοι να δηλώσουν φέτος και τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν το 2014, προκειμένου να φορολογηθούν και γι’ αυτά, με συντελεστή 11% για τα πρώτα 12.000 ευρώ και 33% για το ποσό που υπερβαίνει το εν λόγω όριο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν, πρόθεση του υπουργείου είναι να παρασχεθεί μόνιμη λύση στο εν λόγω ζήτημα και να μην απαιτείται σχετική νομοθετική μέριμνα κάθε χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι για τα εισοδήματα του 2013 που πληρώθηκαν το 2014, είχε υπάρξει σχετική ρύθμιση, ωστόσο αυτή ακυρώθηκε στη συνέχεια, λόγω της αλλαγής του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, ο οποίος δεν προέβλεπε τέτοια δυνατότητα.

Ζημίες 6,15 εκατ. ευρώ για Pasal Development

Συνολικές ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα 6,15 εκατ. ευρώ σημείωσε η Pasal Development κατά τη χρήση του 2014, έναντι ζημιών 15,1 εκατ. ευρώ το 2013. Αντίστοιχα, τα λειτουργικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 921.000 ευρώ, μέγεθος αισθητά χαμηλότερο σε σχέση με το 2013, όταν είχαν σημειωθεί ζημίες της τάξεως των 7,5 εκατ. ευρώ. Κύριος λόγος των φετινών ζημιών ήταν οι απώλειες ύψους 625.000 ευρώ από την πώληση επενδυτικών ακινήτων αξίας 10,6 εκατ. ευρώ, αντί χαμηλότερου τιμήματος και συγκεκριμένα 10 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από την πώληση αυτή χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού. Στο τέλος της χρήσης, ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε στα 141 εκατ. ευρώ, έναντι 146,6 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι η εταιρεία έχει ήδη προβεί στην πώληση της συμμετοχής της στην Trastor ΑΕΕΑΠ, αντί ποσού 35,48 εκατ. ευρώ, το οποίο θα οδηγήσει σε αντίστοιχη μείωση του δανεισμού, δεδομένου ότι αγοράστρια είναι η Τράπεζα Πειραιώς, επίσης μέτοχος της Trastor.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT