Αυξάνονται οι τιμές στο Βουκουρέστι

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σταθερή τροχιά έχει εισέλθει κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριμήνων η αγορά κατοικίας της Ρουμανίας, τάση που καταγράφηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2014, αναφέρει σχετική ανάλυση της Eurobank Property Services. Σύμφωνα με την εταιρεία, η γενικότερη πορεία των τιμών παραμένει μεν πτωτική, ωστόσο, ο ρυθμός της πτώσης είναι πλέον πολύ χαμηλός. Συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης τιμών κατοικιών υποχώρησε κατά 1,6% το τέταρτο τρίμηνο, σε σύγκριση με τους αμέσως προηγούμενους τρεις μήνες, ενώ σε ετήσια βάση, η κάμψη των τιμών δεν ξεπέρασε το 2,6%.

Εξαίρεση αποτέλεσαν οι τιμές των νέων ακινήτων στο Βουκουρέστι, οι οποίες συνέχισαν να ξεπερνούν τον μέσο όρο της χώρας, όντας αυξημένες κατά 4,8% τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα. Σύμφωνα με την ανάλυση της Eurobank Property Services, η σταθερότητα των τιμών αποδίδεται στην πτώση του κόστους κατασκευής και στις χαμηλές τιμές των οικοπέδων. Πάντως, η ζήτηση για σύγχρονες νεόδμητες κατοικίες σε καλές περιοχές έχει ενισχυθεί ελαφρώς κατά τους τελευταίους μήνες, εξέλιξη που αντανακλά τη σταθεροποίηση της οικονομίας γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό, αρκετές μικρές εργολαβικές εταιρείες προχώρησαν στην έναρξη έργων ανάπτυξης κατοικιών στο Βουκουρέστι.

Γενικότερα, η πλειονότητα των νέων κατασκευών εστιάζει σε υποψήφιους αγοραστές μεσαίων εισοδημάτων. Εκτιμάται ότι στη ρουμανική πρωτεύουσα κατασκευάζονται σήμερα περίπου 1.000 νεόδμητα διαμερίσματα, σε μία ακόμα ένδειξη ισχυροποίησης του κλάδου, ο οποίος πλέον αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση του 2009. Σύμφωνα με την έρευνα, η σταθεροποιητική τάση των τιμών των κατοικιών αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τα επόμενα τρίμηνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT