Πρόσωπα και Πράγματα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από μια κλωστή κρέμεται η επένδυση στον Αστέρα

Την ύστατη προσπάθεια αναμένεται να καταβάλουν κατά το επόμενο δίμηνο όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου να διασωθεί εντέλει η επένδυση για την αναβάθμιση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, βάσει της οποίας απορρίφθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το ειδικό χωροταξικό σχέδιο της επένδυσης (ΕΣΧΑΔΑ). Το ΣτΕ έκρινε το Προεδρικό Διάταγμα μη νόμιμο ως προς το σκέλος εκείνο που προβλέπει τη δημιουργία νέων μονοκατοικιών (καμπάνες) και την κατασκευή κτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι. Πλέον, συστήνεται ομάδα εργασίας αποτελούμενο από εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και του επενδυτικού σχήματος της Jermyn Real Estate Fund, που επικράτησε στον σχετικό διαγωνισμό πώλησης του Αστέρα, προκειμένου να αναζητηθούν πιθανές λύσεις.

Επεκτείνει το δίκτυό της η ΑΒ Βασιλόπουλος

Πέντε νέα καταστήματα εγκαινίασε το προηγούμενο διάστημα η αλυσίδα λιανεμπορίου ΑΒ Βασιλόπουλος, συνεχίζοντας την πορεία επέκτασης και περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου της, κυρίως εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής. Τρία από τα νέα καταστήματα είναι ιδιόκτητα, ενώ τα άλλα δύο αφορούν συνεργασίες μέσω του συστήματος της δικαιόχρησης (franchise). Τα νέα καταστήματα βρίσκονται στις Συκιές της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Δημητρίου και Κύπρου (επιφάνεια 580 τ.μ.), στη Λάρισα, επί της οδού Λ. Κατσώνη 20 με επιφάνεια 630 τ.μ. και στις Σέρρες, επί του τρίτου χιλιομέτρου της παράπλευρης οδού της Εθνικής Οδού Σερρών-Δράμας (1.570 τ.μ.). Επιπλέον δύο καταστήματα της σειράς AB Food Market λειτουργούν πλέον στη Νέα Κίο (420 τ.μ.) και στην Κάρυστο (460 τ.μ.).

Νέες αγορές εμπορικών κέντρων σχεδιάζει η Blackstone

Την απόκτηση δύο εμπορικών κέντρων στην Πορτογαλία διαπραγματεύεται αυτήν την περίοδο ο επενδυτικός όμιλος Blackstone, ο οποίος έχει παρουσία και στην ελληνική αγορά, μέσω της απόκτησης ποσοστού 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η Blackstone βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση των εμπορικών κέντρων Almada Forum και Forum Montijo, τα οποία μέχρι σήμερα ανήκουν σε ένα επενδυτικό fund της Commerzbank. Τα δύο εμπορικά κέντρα διαθέτουν συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια της τάξεως των 75.000 τ.μ. και εκτιμάται ότι αξίζουν περίπου 100 εκατ. ευρώ έκαστο. Ο όμιλος Blackstone ελέγχει το μεγαλύτερο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, διαθέτοντας συνολικά περιουσιακά στοιχεία αξίας της τάξεως των 75 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT