Σύντομα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τζακ ποτ» στην αγορά των καταστημάτων

Ευεργετική επίδραση στην αγορά των καταστημάτων έχει το πρόγραμμα ενοικίασης χώρων για τη στέγαση των παιχνιδομηχανών (VLTs) του ΟΠΑΠ. Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός νέου δικτύου καταστημάτων με την επωνυμία Play, το οποίο θα ξεκινήσει πιθανώς εντός του Ιουνίου, με τη λειτουργία περίπου 100 καταστημάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά κέντρα, ενώ συνολικά προβλέπεται να αναπτυχθούν 800 νέα καταστήματα. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΠΑΠ, κ. Ζίγκλερ, σημείωσε εντός της εβδομάδας ότι από τη στιγμή που θα τεθεί το πρώτο κατάστημα σε λειτουργία, ο Οργανισμός έχει περιθώριο 12 μηνών για να θέσει σε λειτουργία το σύνολο των 16.500 VLTs που θα εκμεταλλευθεί ο ίδιος. Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, καθώς ο ΟΠΑΠ έχει δεχθεί περισσότερες από 4.000 αιτήσεις για ενοικίαση χώρων, δείγμα της ανάγκης των ιδιοκτητών να μισθώσουν τα εμπορικά ακίνητά τους, που αποτελεί και τον κλάδο που επλήγη περισσότερο από την κρίση στην αγορά ακινήτων.

ΚΥΑ για καυστήρες με φυσικό αέριο

Προς άμεση υλοποίηση οδεύουν πλέον οι αιτήσεις για την επιδότηση μετατροπής οικιακών καυστήρων πετρελαίου σε φυσικού αερίου, ύστερα και από την πρόσφατη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση). Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην τοπική Εταιρεία Παροχής Αερίου και να εκμεταλλευτούν την προσφερόμενη επιδότηση, η οποία αγγίζει ακόμα και το 60% του συνολικού κόστους. Το συνολικό ποσόν που θα διατεθεί είναι 15 εκατ. ευρώ, με τα 10 εκατ. ευρώ να προορίζονται για την Αττική, 2 εκατ. ευρώ για την Κεντρική Μακεδονία και 3 εκατ. ευρώ για τη Θεσσαλία, ενώ τα ωφελούμενα νοικοκυριά εκτιμάται ότι θα είναι 30.000 για την Αττική, 7.000 για τη Θεσσαλονίκη και 9.000 για τη Θεσσαλία. Η επιδότηση εξαρτάται από το μέσο κόστος κατασκευής και το μέγεθος του κτιρίου. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για αυτοτελή κατοικία, το μέσο κόστος κατασκευής είναι περίπου 2.000 ευρώ και το πρόγραμμα επιδοτεί το 50%, δηλαδή τα 1.000 ευρώ. Σε μια πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση και δέκα διαμερίσματα, το μέσο κόστος κατασκευής είναι 5.000 ευρώ και το πρόγραμμα επιδοτεί τους ενδιαφερόμενους καταναλωτές με 3.000 ευρώ, με το ποσό επιδότησης να ξεπερνά το 50%, ενώ όταν πρόκειται για μεγαλύτερη πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση (π.χ. με 20 διαμερίσματα), το μέσο κόστος κατασκευής είναι 9.000 και επιδοτείται με 5.500.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT