Απέδωσαν τα μέτρα στη Σιγκαπούρη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο κινήθηκαν οι τιμές των κατοικιών στη Σιγκαπούρη κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου. Κάτι ανάλογο είχε να συμβεί επί 10 και πλέον χρόνια, δείγμα του πόσο αποδοτικά έχουν σταθεί τα μέτρα που έλαβε η τοπική κυβέρνηση (ιδίως στην αγορά στεγαστικής πίστης), προκειμένου να περιορίσει τη ζήτηση στη δεύτερη ακριβότερη αγορά κατοικίας της Ασίας, μετά το Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη τιμών, που επιμελείται η αρμόδια κρατική αρχή, οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,1% κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο, παρατείνοντας την πτώση για ένα ακόμα τρίμηνο. Συνολικά το 2014, οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν κατά 4%, σηματοδοτώντας την πρώτη ετήσια κάμψη από το 2008 και μετά, δείγμα της αποτελεσματικότητας του πενταετούς σχεδίου της, που αποσκοπούσε στον περιορισμό της ζήτησης, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία νέας «φούσκας» στην αγορά κατοικίας της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τωρινή πτώση είναι μεγαλύτερης διάρκειας από την αντίστοιχη που είχε καταγραφεί την περίοδο από τα μέσα του 2008 ώς τα μέσα του 2009, μεσούσης δηλαδή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT