Ασιατικές επενδύσεις σε ξενοδοχεία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσό της τάξεως των 20 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα διαθέσουν για την απόκτηση ξενοδοχείων στην Ευρώπη, οι επενδυτές από την Ασία, κυρίως λόγω της απελευθέρωσης των κανονισμών στην Κίνα, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα και της δυνατότητας που έχουν πλέον οι ασφαλιστικοί όμιλοι και άλλοι θεσμικοί επενδυτές της χώρας να διαθέσουν τα κεφάλαιά τους στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό. Στην πρόβλεψη αυτή προχώρησε πρόσφατα η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων CBRE, σε σχετική της ανάλυση.

Ηδη, άλλωστε, η τάση αυτή έγινε περισσότερο ορατή το 2014, όταν οι ασιατικές επενδύσεις στην κατηγορία των ξενοδοχειακών ακινήτων αυξήθηκαν κατά 90% σε ετήσια βάση σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή αγορά και κατά 20% σε ό,τι αφορά την παγκόσμια αγορά ξενοδοχείων. Η CBRE προβλέπει ότι η φετινή αύξηση των επενδύσεων προς την ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 58%. Ενας από τους λόγους είναι το γεγονός ότι η πλειονότητα των Ασιατών θεσμικών επενδυτών δεν έχουν ιδιαίτερη έκθεση στην αγορά ακινήτων, ακριβώς λόγω των περιορισμών που ίσχυαν μέχρι πρότινος, αλλά και της σχετικής έλλειψης ποιοτικών ακινήτων στην τοπική αγορά. Ετσι, τα αποθεματικά τους είναι επενδεδυμένα κυρίως σε μετοχές, τραπεζικές καταθέσεις και κρατικά ομόλογα. Τα ξενοδοχειακά ακίνητα θεωρούνται ιδανικά για τις ασφαλιστικές εταιρείες που διευρύνουν το χαρτοφυλάκιό τους, καθώς οι αποδόσεις είναι υψηλότερες των υπόλοιπων κατηγοριών ακινήτων, ακόμα και στις δημοφιλέστερες περιοχές, ενώ ταυτόχρονα παρατηρούνται μεγαλύτερης διάρκειας συμφωνίες εκμετάλλευσης με τους υφιστάμενους χρήστες, συγκριτικά π.χ. με ένα συμβόλαιο μίσθωσης γραφείων, το οποίο σπάνια ξεπερνά τα 10-15 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT