Η πολυτέλεια ταιριάζει στο Χονγκ Κονγκ

Η πολυτέλεια ταιριάζει στο Χονγκ Κονγκ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «αχαρτογράφητα» νερά επιχειρεί να εισέλθει μια μερίδα κατασκευαστών πολυτελών κατοικιών στο Χονγκ Κονγκ, μία από τις ακριβότερες αγορές παγκοσμίως. Ειδικότερα, η Swire Properties αναζητεί αγοραστές για έξι διαμερίσματα που διαθέτει σε ένα νεόδμητο, υπερπολυτελές συγκρότημα, με τιμές που ανέρχονται έως 59 εκατ. ευρώ το καθένα. Ανάλογες κατασκευές δρομολογούν και οι εταιρείες CK Hutchison Holdings Ltd και Sun Hung Kai Properties Ltd, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν κατά πόσον θα εκδηλωθεί ζήτηση σε τόσο υψηλό επίπεδο τιμών.

Σε κάθε περίπτωση, το χρηματιστηριακό ράλι των τελευταίων μηνών έχει ενισχύσει κατακόρυφα τη ρευστότητα αρκετών επιχειρηματιών/επενδυτών, με αποτέλεσμα το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι εταιρείες ανάπτυξης να θεωρείται ελεγχόμενο. Επιπλέον, η αγορά ακινήτων έχει ανακάμψει, με τις τιμές του πρώτου τριμήνου να αγγίζουν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά μέσον όρο, οι τιμές πώλησης πολυτελών κατοικιών στο Χονγκ Κονγκ αγγίζουν πλέον τις 24.500 ευρώ/τ.μ. Ως εκ τούτου, όσοι αναπτύσσουν πολυτελή συγκροτήματα αναμένεται να επωφεληθούν από τη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT