Πρόσωπα και Πράγματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Blackstone: στο 20,4% το ποσοστό της στη Lamda Development

Ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Lamda Development και της εγχώριας αγοράς επαγγελματικών ακινήτων ερμηνεύεται η κίνηση της Blackstone, εντός της εβδομάδας, να προχωρήσει σε διπλασιασμό του ποσοστού συμμετοχής της στην ελληνική εταιρεία ακινήτων. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος απέκτησε, μέσω των επενδυτικών κεφαλαίων της GSO Capital Partners, το μερίδιο της TPG-Axon Management στη Lamda Development, ανεβάζοντας το δικό της ποσοστό σε 20,4% έναντι 10% που κατείχε μέχρι πρότινος. Συνολικά, καταβλήθηκαν 21,92 εκατ. ευρώ, με το κόστος ανά μετοχή να διαμορφώνεται σε 3,44 ευρώ. Η Blackstone είχε εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development, πριν από περίπου ένα χρόνο, λίγο μετά την ανακήρυξη της εισηγμένης σε προτιμητέο ανάδοχο για το Ελληνικό.

Νέες ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων ετοιμάζει το ΤΑΙΠΕΔ

Από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης – εταίρων εξαρτάται η διάθεση νέου πακέτου ακινήτων προς πώληση, στο πλαίσιο της αξιοποίησης του συστήματος ηλεκτρονικών δημοπρασιών από το ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το τελευταίο διάστημα προετοιμάζεται πακέτο ακινήτων ώριμων προς πώληση, με τις σχετικές δημοπρασίες να αναμένονται εντός του καλοκαιριού και σε κάθε περίπτωση, μόνον εφόσον απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Αλλωστε, η πρόταση της κυβέρνησης περιλαμβάνει και έσοδα από την πώληση ακινήτων μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών και συγκεκριμένα έχουν προϋπολογιστεί 9 εκατ. ευρώ για το 2015 και 15 εκατ. ευρώ για το 2016, ενώ για την περίοδο από το 2017 έως το 2022 αναμένονται ετήσια έσοδα της τάξεως των 30 εκατ. ευρω.

Πωλητήριο στο κτίριο γραφείων Media Village βάζει το BBC

Περίπου 118 εκατ. ευρώ αναμένεται να εισπράξει η βρετανική δημόσια τηλεόραση του BBC από την πώληση του κτιρίου γραφείων της Media Village που βρίσκεται στο δυτικό Λονδίνο. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, αγοραστές θα είναι η ιαπωνική Mitsui Fudosan και η βρετανική εταιρεία ακινήτων Stanhope. Σημειωτέον ότι το BBC θα διατηρήσει την περουσία του σε τρία από τα έξι κτίρια του συγκροτήματος, πληρώνοντας ενοίκιο στους νέους ιδιοκτήτες. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κίνηση αυτή θα οδηγήσει στη μείωση των ετήσιων λειτουργικών εξόδων της βρετανικής δημόσιας τηλεόρασης κατά το ποσό των 50 εκατ. ευρώ ετησίως. Απώτερος στόχος είναι η εξοικονόμηση περίπου 100 εκατ. ευρώ ετησίως έως το 2017, μόνο από τη μείωση των δαπανών στέγασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT