Η Δρέσδη είναι το νέο «αστέρι» της γερμανικής αγοράς κατοικίας

Η Δρέσδη είναι το νέο «αστέρι» της γερμανικής αγοράς κατοικίας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Δρέσδη της πρώην Ανατολικής Γερμανίας έχει μεταφερθεί πλέον, σύμφωνα τουλάχιστον με τους ειδικούς, το ενδιαφέρον της γερμανικής αγοράς κατοικίας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τοπικού γραφείου της γερμανικής εταιρείας μεσιτικών υπηρεσιών Engel & Volkers, Ρόναλντ Φίντλερ, το Μόναχο και το Αμβούργο είναι πολύ ακριβές πόλεις για τους επενδυτές και το Βερολίνο επίσης αρχίζει να γίνεται απρόσιτο οικονομικά για την πλειονότητα των ενδιαφερομένων. Ως εκ τούτου, η πόλη της Δρέσδης -και πρωτεύουσα του κρατιδίου της Σαξονίας- προβάλλει ως ιδανική εναλλακτική επενδυτική λύση, καθώς οι τιμές παραμένουν χαμηλές ενώ απέχει 200 χιλιόμετρα νότια του Βερολίνου.

Η πόλη αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, ιδίως μετά την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, καθώς όλο και περισσότερες γερμανικές εταιρείες εγκαθίστανται σε αυτήν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές των νεόδμητων διαμερισμάτων έχουν αυξηθεί κατά 47% κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, τη στιγμή που ο μέσος όρος της αύξησης των τιμών στο σύνολο της Γερμανίας κατά την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε σε 30% και του Βερολίνου σε 33%. Παρ’ όλα αυτά, οι τιμές παραμένουν ελκυστικές, καθώς το κόστος ενός νεόδμητου διαμερίσματος στη Δρέσδη διαμορφώνεται σε 2.800 ευρώ/τ.μ., τη στιγμή που στο Βερολίνο αγγίζει τα 3.850 ευρώ/τ.μ. και στο Αμβούργο και τη Φραγκφούρτη απαιτούνται 4.200 ευρώ/τ.μ. κατά μέσο όρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT