Πρόσωπα και Πράγματα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργο στον Αυλώνα της Αλβανίας 8,2 εκατ. ευρώ ανέλαβε η Intrakat

Το πρώτο της έργο στη γειτονική Αλβανία ανέλαβε η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία Intrakat, με αντικείμενο την πρώτη φάση της ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου Αυλώνα. Η Intrakat επικράτησε στον σχετικό διαγωνισμό, υπογράφοντας τη σχετική σύμβαση στην Αλβανία πριν από λίγες ημέρες. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 8,2 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ανακατασκευή και διαπλάτυνση οδικής αρτηρίας μήκους περίπου 4,5 χιλιομέτρων και παράλληλου παραλιακού πεζόδρομου κατά μήκος της ακτογραμμής μεταξύ της περιοχής Σκέλε και της οδικής σήραγγας Αυλώνα, η κατασκευή πλατειών, χώρων στάθμευσης και παρακείμενων πάρκων, όπως επίσης και υποστηρικτικών υποδομών για την οδική αρτηρία και την προκυμαία. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 14 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ανοδος 38,4% του Δείκτη Κατασκευών το α΄ 3μηνο του 2015

Σημαντική βελτίωση εμφάνισε ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015, όπως προκύπτει από τα προσωρινά και διορθωμένα ως προς τον πραγματικό αριθμό των εργασίμων ημερών στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ειδικότερα, ο Δείκτης του φετινού πρώτου τριμήνου εμφάνισε άνοδο της τάξεως του 38,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, έναντι πτώσης 7,5% που είχε καταγραφεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2014 προς το 2013. Σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο (τέταρτο τρίμηνο 2014), ο δείκτης του πρώτου τριμήνου, μετά και την εποχική διόρθωση, ώστε να συνυπολογιστούν και οι περιοδικοί παράγοντες (π.χ. καιρικές συνθήκες, εθνικές εορτές και αργίες), καταγράφει άνοδο κατά 8,6% έναντι του προηγούμενου τριμήνου.

Επένδυση 4 δισ. σε 200 αποθήκες στις ΗΠΑ σχεδιάζει η Global

Μία από τις μεγαλύτερες μεμονωμένες συναλλαγές στην παγκόσμια αγορά ακινήτων εξετάζει ο όμιλος Global Logistic Properties Ltd., που ανήκει εν μέρει στο κρατικά ελεγχόμενο επενδυτικό fund της Σιγκαπούρης. Συγκεκριμένα, ο όμιλος έχει ξεκινήσει προκαταρκτικές συζητήσεις προκειμένου να αποκτήσει πάνω από 200 αποθήκες, συνολικής επιφάνειας 5,4 εκατ. τ.μ. που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 4 δισ. ευρώ. Πωλητής είναι η Industrial Income Trust Inc., ένας επενδυτικός όμιλος ακινήτων που εδρεύει στο Ντένβερ. Οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις γίνονται όλο και δημοφιλέστερο επενδυτικό προϊόν στις ΗΠΑ, λόγω της υψηλής ζήτησης για τέτοιες υπηρεσίες κυρίως από τις εταιρείες του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές αναμένουν αυξήσεις των τιμών πώλησης αλλά και των ενοικίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT