Υψηλά ενοίκια στη Σιγκαπούρη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημάδια κορεσμού φαίνεται πως εμφανίζει πλέον η αγορά γραφείων της Σιγκαπούρης, μετά από μια περίοδο έντονα ανοδικής πορείας των τιμών ενοικίασης. Πλέον, με το πέρας και του φετινού πρώτου τριμήνου, φαίνεται πως οι τιμές ενοικίασης άγγιξαν το ζενίθ τους, έχοντας ήδη ενισχυθεί κατά 14% το 2014. Ως εκ τούτου, δεδομένου του υψηλού κόστους ενοικίασης, συγκριτικά με άλλες μεγάλες πόλεις στην Ασία, όπως π.χ. σε Ιαπωνία και Αυστραλία, αρκετοί ενοικιαστές κι επενδυτές στρέφονται στις φθηνότερες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εταιρείες συμβούλων ακινήτων όπως η Cushman & Wakefield εκτιμούν ότι κατά την επόμενη διετία, τα ενοίκια θα μειωθούν κατά 14%, από 77 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως σήμερα, σε περίπου 66 ευρώ/τ.μ.

Αυτός είναι κι ένας από τους κυριότερους λόγους που όλο και περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές κινούνται πλέον σε άλλες αγορές γραφείων, θεωρώντας πως εκείνη της Σιγκαπούρης δεν συγκεντρώνει πλέον ιδιαίτερες προοπτικές υψηλών αποδόσεων. Ασφαλώς, διαθέτει ποιοτικά ακίνητα και διαφάνεια, αλλά με τις τιμές των ενοικίων να εκτιμάται ότι θα κινηθούν πτωτικά, οι αποδόσεις θα συμπιεστούν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT