Πρόσωπα και Πράγματα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελική ευθεία για να ξεκινήσει το έργο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Ενα ακόμα βήμα για την υλοποίηση του έργου ανάπτυξης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, πραγματοποιήθηκε μεσούσης της εβδομάδας, καθώς, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την Περιφέρεια Αττικής. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί έπειτα από 45 εργάσιμες ημέρες κι αν δεν υπάρξουν προβλήματα, τότε η ΠΑΕ θα είναι σε θέση να εκδώσει την οικοδομική άδεια προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου γηπέδου, που αποτελεί επένδυση δεκάδων εκατ. ευρώ και πρόκειται να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας. Σημειωτέον, ότι το έργο έχει ήδη λάβει τη θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), που είχε απορρίψει νωρίτερα εντός του έτους την προσφυγή, που υπέβαλαν ο δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας και ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής.

Με την εμπορική αξία οι πλειστηριασμοί

Με την εμπορική και όχι με την αντικειμενική αξία, πρόκειται να διενεργούνται εφεξής οι πλειστηριασμοί ακινήτων, όποτε κι αν αυτοί επιτραπούν εν τέλει. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, πλειστηριασμούς ακινήτων μπορούσαν να κάνουν μόνο οι εφορίες, ενώ οι τράπεζες έχουν απόσχει από τη σχετική δραστηριότητα τουλάχιστον για φέτος, παρότι τυπικά έχει λήξει η περίοδος προστασίας της πρώτης κατοικίας, ήδη από το τέλος του 2014. Με βάση τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ψηφίστηκε εντός της εβδομάδας από τη Βουλή, οι πλειστηριασμοί θα έχουν ως ελάχιστη τιμή εκκίνησης την εκτιμηθείσα εμπορική αξία του κάθε ακινήτου, που κατά κανόνα πλέον είναι αισθητά χαμηλότερη από την αντικειμενική τιμή. Ετσι, εκτιμάται ότι θα υπάρξει και μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον στους πλειστηριασμούς.

Εκατομμυριούχοι 500.000 Βρετανοί ιδιοκτήτες ακινήτων

Πάνω από 500.000 ιδιοκτήτες κατοικιών στη Μεγ. Βρετανία μπορούν πλέον να «καυχώνται» ότι το ακίνητό τους αξίζει περισσότερο από 1 εκατ. στερλίνες, ή περίπου 1,43 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για άλλο ένα δείγμα της ανατίμησης των αξιών στην βρετανική αγορά ακινήτων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Zoopla, συνολικά 524.306 ιδιοκτήτες διαθέτουν ακίνητα τέτοιας αξίας, μια αύξηση της τάξεως του 8,3% σε σχέση με το 2014. Ταυτόχρονα, σχεδόν 11.000 οδοί στη Μεγ. Βρετανία διαθέτουν πλέον κατοικίες μέσης αξίας άνω του 1 εκατ. στερλίνων. Μάλιστα, 13 οδοί, όλες εκ των οποίων βρίσκονται στο Λονδίνο, διαθέτουν κατοικίες μέσης αξίας της τάξεως των 10 εκατ. στερλίνων (14,3 εκατ. ευρώ), απόρροια της κατακόρυφης ανόδου των τιμών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT